Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Εκστρατεία κατά της φοροδιαφυγής ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών


Ομάδα δράσης κατά της μεγάλης φοροδιαφυγής, με λογιστές, δικηγόρους καιεισπρακτικές εταιρείες, επιστρατεύει το υπουργείο Οικονομικών, με στόχο να παταχθεί η φοροδιαφυγή στα υψηλότερα εισοδηματικά στρώματα.
Με τροπολογία που αναμένεται να κατατεθεί σήμερα στη Βουλή, θα δημιουργηθεί μια ειδική ομάδα, στο
στόχαστρο της οποίας θα μπουν επιχειρήσεις με τζίρο πάνω από 30 εκατ. ευρώ τον χρόνο και όλες οι τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες και εισηγμένες στο Χρηματιστήριο, με κύκλο εργασιών πάνω από 10 εκατ. ευρώ. Με την ίδια τροπολογία δημιουργούνται ακόμα δύο διευθύνσεις: Μια Γενική Διεύθυνση Ελέγχων η οποία θα συντονίζει το σύνολο των φοροελέγχων και μια Γενική Διεύθυνση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη.
Από το φθινόπωρο, το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να βάλει και τους ιδιώτες στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής, αρχικά με την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών πάνω από 150.000 ευρώ.
«Είναι δικηγόροι και λογιστικά γραφεία που θα μας βοηθήσουν να αποσαφηνίσουμε την περιουσιακή κατάσταση των μεγάλων οφειλετών. Αυτό είναι αυτό που κάνουμε τώρα και αν πετύχει θα το κάνουμε και ευρύτερα», είπε ο κ. Βενιζέλος αφήνοντας με σαφήνεια περιθώριο διεύρυνσης της συμβολής του ιδιωτικού τομέα στη μάχη συλλογής των φορολογικών εσόδων.