Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Πτήση Ευρωλίγκας για το αφεντικό της πόλης

Το 5ο ματς θα ξεχαστεί γρήγορα. Όχι όμως και το αποτέλεσμα από τους φίλους του ΠΑΟΚ ο οποίοι είδαν την ομάδα του να επιστρέφει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση ύστερα από 11 ολόκληρα χρόνια.

Και μάλιστα απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο! Στο παιχνίδι που έκρινε το εισιτήριο για τα
 προκριματικά της Ευρωλίγκας, ο «δικέφαλος του βορρά» επικράτησε του Αρη με 63-56, έκανε το 3-2 στη σειρά και πήρε μέσα σε αποθέωση την πολυπόθητη πρόκριση για την ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ.
Το κλειστό της Πυλαίας έζησε μεγάλες στιγμές αφού 9.000 φίλοι του ΠΑΟΚ γιόρτασαν με την ψυχή τους ύστερα από πολύ καιρό χωρίς καμία διάκριση στο μπάσκετ. Με τον Ρόμπερτ Ντόζιερ να πραγματοποιεί συγκλονιστική εμφάνιση με 17 πόντους και 18 ριμπάουντ και τον Ρόουλι Μάρσαλ να αποδεικνύεται πραγματικός ηγέτης (20 πόντοι), ο ΠΑΟΚ έδειξε ποιος είναι το μεγάλο αφεντικό της Θεσσαλονίκης.

Για την ακρίβεια κατέκτησε το… δικό του πρωτάθλημα αφού μετά τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό υπάρχει μια διαφορετική Α1. Μια Α1 που ανήκει από το βράδυ της Τετάρτης 8 Ιουνίου στον ΠΑΟΚ. Ο Σούλης Μαρκόπουλος ήταν και πάλι εκείνος που… στοίχειωσε τα όνειρα του Αρη, μετά το πετυχημένο του πέρασμα στο Μαρούσι.
Υστερα από τις νίκες ως προπονητής του Αμαρουσίου με φόντο την έξοδο στην Ευρωλίγκα, ήρθε να προστεθεί και η φετινή σεζόν. Με χαμηλό μπάτζετ, λίγους (αλλά καλούς) παίκτες, ο «δικέφαλος του βορρά» μπορεί να ατενίσει με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον.
Αντίθετα, η έλευση του Λευτέρη Σούμποτιτς στους «κιτρινόμαυρους» δεν συνοδεύτηκε και από τις ανάλογες επιτυχίες στον Αρη. Ακόμα και όταν η ομάδα του είχε το πάνω χέρι στη σειρά μετά το τρίτο παιχνίδι και το «διπλό» στην Πυλαία. Η πίεση ήταν μεγάλη, κάτι που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο ο ΠΑΟΚ στο «Αλεξάνδρειο» αποκτώντας τον πλήρη έλεγχο των αγώνων. Και μέσα στην «φλεγόμενη» Πυλαία δύσκολα θα έχανε το ματς.

http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10491&subid=2&pubid=128680442