Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Κόσμε, έμαθα ποδήλατο!


Τα παιδιά δεν σταματούν να μας εκπλήσσουν με την ειλικρίνειά τους και τον αυθορμητισμό τους. Αυτή τη φορά ένας μπόμπιρας ενθουσιασμένος που έμαθε ποδήλατο βγάζει λόγο μπροστά στη κάμερα του πατέρα του.

Απίστευτη είναι η αντίδραση ενός μικρού αγοριού, το οποίο μόλις έμαθε να κάνει ποδήλατο.
 Φανερά εκστασιασμένο που τα κατάφερε αρχίζει να ουρλιάζει από χαρά: "Αισθάνομαι, αισθάνομαι...." κάνοντας παύση έχοντας χάσει τα λόγια του ενώ ο πατέρας του προσπαθεί να το βοηθήσει, ρωτώντας το αν αισθάνεται ζωντανός.
Εκείνος συνεχίζει να ουρλιάζει λέγοντας πως αισθάνεται χαρούμενος για τον εαυτό του που τα κατάφερε.
Μάλιστα μετά ο πατέρας του τον ρωτά τι έχει να συμβουλεύσει όσα παιδάκια φοβούνται να μάθουν ποδήλατο τώρα που αυτός είναι πιο "σοφός".
Τότε ο μικρός με απίστευτη ειλικρίνεια και με λόγια που φαντάζουν να βγαίνουν από το στόμα ενός ώριμου ανθρώπου λέει πως "Ξέρω πως όλοι μπορείτε να πιστέψετε στον εαυτό σας, αν πιστέψετε στον εαυτό σας τότε σίγουρα θα καταφέρετε να μάθετε ποδήλατο".
Και συνεχίζει: "Και αν δε καταφέρετε να μάθετε ποδήλατο αμέσως, συνεχίστε να προσπαθείτε γιατί με την εξάσκηση θα γίνεται καλύτεροι μέρα με τη μέρα".
Πόσο αληθινά και σωστά είναι τα λόγια από ένα αθώο παιδί το οποίο είναι αισιόδοξο όπως θα έπρεπε όλοι εμείς οι "μεγάλοι και σοφοί" που ξεχάσαμε πως είναι να είμαστε για λίγο παιδιά.