Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Στήσιμο, δεινόσαυροι και μια παρουσίαση

Ως άλλος γνήσιος σταρ, ο Ντιέγο Μαραντόνα έστησε μιάμιση ώρα τους δημοσιογράφους που τον περίμεναν καρτερικά στην αίθουσα Τύπου του Ντουμπάι κι έπειτα για λιγότερο από μία ώρα, τέθηκε χαλαρός στη διάθεσή τους, στην επίσημη παρουσίαση του ως ο νέος τεχνικός της Αλ Ουάσλ το μεσημέρι του Σαββάτου (4/6).

Σύντομη και διασκεδαστική, όπως τουλάχιστον περιγράφηκε από παρευρισκόμενους ρεπόρτερ, η
 συνέντευξη Τύπου του Μαραντόνα περιελάμβανε ευχολόγια, σχέδια, εξηγήσεις και λύσιμο σε παρεξηγήσεις, αλλά και επίθεση στη FIFA – την εθιμοτυπική του...
Στήσιμο, δεινόσαυροι και μια παρουσίασηΣτήσιμο, δεινόσαυροι και μια παρουσίασηΣτήσιμο, δεινόσαυροι και μια παρουσίασηΣτήσιμο, δεινόσαυροι και μια παρουσίασηΣτήσιμο, δεινόσαυροι και μια παρουσίασηΣτήσιμο, δεινόσαυροι και μια παρουσίαση

«Η FIFA είναι ένα μουσείο γεμάτο από δεινόσαυρους που δεν θέλουν να χάσουν την εξουσία. Μου ζητήθηκε να γίνω μέλος της οικογένειας της FIFA. Και τους ρώτησα λοιπόν, ποια οικογένεια; Δεν θέλω να έχω να κάνω με διεφθαρμένους... Ας κρατήσουν τα χρήματα που έβγαλαν κι ας πάνε στον ήλιο. Αλλά ας αφήσουν το ποδόσφαιρο, τους παρακαλώ», ήταν μόνο μερικά από όσα συμπεριέλαβε στον επίλογό του ο Μαραντόνα, μιλώντας ακόμη για αδαείς του ποδοσφαίρου (σ.σ. και ειδικά τον Σεπ Μπλάτερ, που «δεν έχει κλωτσήσει μπάλα στη ζωή του») και κάνοντας κάλεσμα για... πόλεμο εναντίον τους.
Ο Μαραντόνα ξεκαθάρισε πως δεν περιμένει το ρόστερ του να είναι γεμάτο από δυνατά ονόματα και ο πρόεδρος της Αλ Ουάσλ τον στήριξε, προσθέτοντας πως η λογική μιας νεανικής ομάδας τον βρίσκει σύμφωνο. Όπως και η πρόθεση του «Ντιεγκίτο» να κατακτήσει το πρωτάθλημα από την επόμενη κιόλας χρονιά, προφανώς.
«Δεν θα γίνουμε νεκροταφείο ελεφάντων»
«Οι παίκτες που θα φέρω θα έχουν πάθος και θα δείχνουν την αγάπη τους στο γήπεδο. Θέλω νέους, όχι μεγάλους παίκτες. Δεν θέλω να γίνει η ομάδα νεκροταφείο λευκών ελεφάντων. Δεν θέλω παίκτες στο φινάλε της καριέρας τους, που το μόνο που θα τους ενδιαφέρει θα είναι να βγάζουν λίγες ακόμη φωτογραφίες», είπε.
Στήσιμο, δεινόσαυροι και μια παρουσίαση Ο Αργεντινός θρύλος διέψευσε πως θα εισπράττει 10 εκατομμύρια ευρώ τη σεζόν («Αλλά αν θέλετε μπορείτε να γίνετε μάνατζέρ μου», απάντησε στον δημοσιογράφο που τον ρώτησε), υποστηρίζοντας πως τα πολλά χρήματα είναι για τους παίκτες και όχι για τους προπονητές και μίλησε για την πρόκληση που τον έπεισε να αναλάβει το πόστο:
«Δεν την περίμενα. Αισθάνομαι το ίδιο όπως όταν ήμουν προπονητής της Εθνικής μου ομάδας. Θα πω στους παίκτες πως αν δεν δεσμευτούν απέναντι στην ομάδα, τότε δεν υπάρχει λόγος να παίζουν. Ξέρω από δεσμεύσεις λόγω της ζωής μου. Δεν θα υπάρχουν ελευθερίες για όλους. Θέλω να εγγυηθώ στον κόσμο πως θα κερδίσουμε παιχνίδια».
Και προσθέτοντας λίγη ακόμη ίντριγκα σε μια καριέρα που ακόμη δεν ξεκίνησε, όταν ρωτήθηκε πως αισθάνεται για τις επικείμενες κόντρες του με τον στενό του φίλο Βάλτερ Τζένγκα, ο οποίος κοουτσάρει την Αλ Νασρ, ο 50χρονος παλαίμαχος μειδίασε: «Όπως συνήθιζα να του βάζω πολλά γκολ, έτσι πρόκειται να κερδίσω και πολλά παιχνίδια απέναντί του».
«Δεν αρέσω σε πολλούς...»
Ο Μαραντόνα άφησε τους εκπροσώπους των ΜΜΕ να αγωνιούν επί 90 λεπτά για το αν τελικά θα εμφανιστεί, ωστόσο η παρατεταμένη του καθυστέρηση δεν στοίχισε στις εντυπώσεις, καθώς έγινε αποδεκτός με θερμό χειροκρότημα και στη συνέχεια συζήτησε μαζί τους χαλαρός και σε εύθυμους τόνους, ακόμη κι όταν κλήθηκε να απαντήσει για την έλλειψη προπονητικής εμπειρίας του:
«Αν με κάλεσαν να κάνω αυτή τη δουλειά, κάποιος λόγος θα υπάρχει. Το τι έκανα με την Εθνική ομάδα, δεν ήταν μόνο με το ποδόσφαιρο σχετικό. Κάποιοι με σταμάτησαν. Κι αν δεν ήταν εκεί ίσως εγώ να μην είχα φύγει. Σε πολλούς δεν αρέσω. Αλλά εγώ κοιμάμαι ήσυχος».
Τον ρώτησαν ακόμη για τα δυο ρολόγια που φορά στο χέρι του: «Το ένα για την δική μου ώρα, το άλλο για την ώρα της κόρης μου. Το ένα έχει ώρα Ντουμπάι. Το άλλο ώρα Αργεντινής. Θέλω να ξέρω τι ώρα ξυπνά η εγγονή μου».
Στήσιμο, δεινόσαυροι και μια παρουσίαση Η Αλ Ουάσλ, με την οποία υπέγραψε διετές συμβόλαιο, είναι για τον Μαραντόνα η πρώτη δουλειά μετά τέλος της θητείας του στην Εθνική Αργεντινής.


Επιμέλεια: Κορίνα Ζερβάκη

http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=16493&subid=2&pubid=128676331