Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Αιχμές Μπακογιάννη κατά Θεοδωράκη


Αιχμές άφησε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη κατά του Μίκη Θεοδωράκη, αποδοκιμάζοντας τη συγκέντρωση στα Προπύλαια με τη συμμετοχή του γνωστού
 μουσικοσυνθέτη αλλά και πανεπιστημιακών, όπως ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θ. Πελεγρίνης και οι κκ. Γ. Κασιμάτης και Κ. Μπέης.
Σε συνέντευξη της, η κ. Μπακογιάννη την Πέμπτη (02/06), επέκρινε την εκδήλωση που είχε την ενεργό στήριξη του κ. Θεοδωράκη, ο οποίος και μίλησε στη συγκέντρωση, θέτοντας και το ερώτημα ποιοι τη χρηματοδότησαν και με ποιους πόρους.

“Όχι, δεν πιστεύω ότι όλες οι κινητοποιήσεις είναι αυθόρμητες και θα είχε ενδιαφέρον να δημοσιοποιήσουν παραδείγματος χάρη ποιοι χρηματοδότησαν και με ποιους πόρους την εκδήλωση του κ. Θεοδωράκη, η οποία έγινε στα Προπύλαια, για να μην υπάρχουν ερωτήματα” τόνισε η κυρία Μπακογιάννη, όταν ερωτήθηκε για τις κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών.

Η κυρία Μπακογιάννη σε διευκρινιστική ερώτηση, είπε ότι δεν έχει απολύτως καμία πληροφορία για την εκδήλωση, υπονόησε όμως ότι το Πανεπιστήμιο Αθηνών ήταν ο βασικός χρηματοδότης.

“Περιμένω από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, επειδή ταυτόχρονα δηλώνει ότι το Ταμείο είναι παντελώς στεγνό και δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ, ν’ ανακοινώνουμε όλοι στις ιστοσελίδες μας, τι έγινε με τη χρηματοδότηση αυτή. Καμία πληροφορία δεν έχω” τόνισε ενώ πρόσθεσε πως:

“Απλώς ρωτώ κι εγώ ως πολίτης. Επειδή ακριβώς υπάρχουν διάφορες φήμες ότι κρύβονται πολιτικές δυνάμεις, εγώ δεν έχω καμία τέτοια πληροφόρηση και δε θέλω να πιστέψω τις φήμες, γι’ αυτό περιμένω μια απάντηση από το Πανεπιστήμιο.”

Βέβαια σε άλλο σημείο είπε ότι ένα μεγάλος μέρος των κινητοποιήσεων είναι αυθόρμητες από οργισμένους Έλληνες και σε αυτούς το πολιτικό σύστημα πρέπει να απαντήσει.

“Όχι, δια της φυγής μέσα από τον Εθνικό Κήπο, όχι με το να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Ευθέως και υπεύθυνα. Οι ηγεσίες δεν δικαιολογούνται ούτε να κρύβονται, ούτε να παρασύρουν τον κόσμο σε λάθος εντυπώσεις, του στυλ ότι μπορούμε να μη πληρώσουμε τα χρέη μας και την άλλη μέρα τα πράγματα να είναι κανονικά. Δεν θα είναι κανονικά αν δεν πληρώσουμε τα χρέη μας” σημείωσε.

Η κυρία Μπακογιάννη σχολίασε και τα λεγόμενα του κ. Θεοδωράκη, επικρίνοντας τη θέση του να στραφεί η Ελλάδα στην Κίνα και στη Ρωσία για να δανειστεί και είπε ότι σε αυτό το θέμα χρειάζονται σοβαρές απαντήσεις, λέγοντας ουσιαστικά ότι δεν είναι σοβαρή η πρότασή του.

"Ας σοβαρευτούμε λοιπόν σας παρακαλώ πάρα πολύ και να μη δίνουμε στον ελληνικό λαό εικονική πραγματικότητα. Αρκετή εικονική πραγματικότητα έφαγε τα τελευταία 30 χρόνια. Έφτασε η ώρα να του πούμε την αλήθεια" είπε και υποστήριξε ότι η Ρωσία, σύμφωνα με την πρόσφατη εμπειρία δάνεισε 3,5 δισ. ευρώ στη Λευκορωσία και πήρε έναντι αυτών τα δυο διυλιστήρια που διαθέτει η χώρα και είναι το μοναδικό αξιόλογο περιουσιακό στοιχείο.