Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Στην Α2 η ΑΕΚ, σώθηκε ο Ηλυσιακός!

Ανατροπή δεδομένων στην διαμάχη ΑΕΚ και Ηλυσιακού για την παραμονή στην Α1 μπάσκετ!
Ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ Γιάννης Κανάκης, στις 28 Απριλίου, είχε δικαιώσει την Ένωση και είχε αποβάλει την ομάδα των Ιλισίων από την Α1 με αφορμή το ρόλο που είχε στο σύλλογο ο μάνατζερ, Τάσος Δελημπαλταδάκης.
Ο Ηλυσιακός προσέφυγε στο ΑΣΕΑΔ που σήμερα, μετά την εκδίκαση της 5ης Μαΐου, ανακοίνωσε
 πως δικαιώνεται η ομάδα των Ιλισίων με αποτέλεσμα να μείνει στην Α1 και να υποβιβαστεί στην Α2 η ΑΕΚ, όπως είχε προκύψει και βάσει βαθμολογίας.
Για δικαίωση μιλούν στον Ηλυσιακό που πλέον βάζουν... μπροστά τον σχεδιασμό της ομάδας. Παγωμάρα επικρατεί την ίδια ώρα στην Ένωση και τους οπαδούς της...
Η απόφαση του ΑΣΕΑΔ: «To ΑΣΕΑΔ με την υπ' αριθ. 66/20-6-2011 απόφασή του, δέχεται την προσφυγή της ΑΟ Ηλυσιακός ΚΑΕ, καθώς και τις πρόσθετες υπέρ αυτής παρεμβάσεις. Απορρίπτει την υπέρ του ΕΣΑΚΕ πρόσθετη παρέμβαση της ΑΕΚ ΚΑΕ. Ακυρώνει την υπ' αρ. 52/28-4-2011 απόφαση του Μ.Δ.Ο του ΕΣΑΚΕ. Διατάσσει την επιστροφή του παραβόλου στην προσφεύγουσα Κ.Α.Ε».
«Σωθήκαμε στο γήπεδο»!
Ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ, Ανδρέας Παπαντωνίου, μίλησε στον Sentra 103,3 λέγοντας: «Αισθανόμαστε πλέον δικαιωμένοι. Την παραμονή μας εμείς την κερδίσαμε στο γήπεδο». Επίσης αναφέρθηκε...
Στη δικαίωση από το ΑΣΕΑΔ: «Δεν ξέρω νομικά, ούτε μπορώ να μπω στις σκέψεις αυτών των ανθρώπων στο ΑΣΕΑΔ, αλλά όπως είχα πει εξ αρχής, δεν είναι δυνατό ο αθλητικός δικαστής να φθάνει στην απόφαση αυτή με χαρτιά και δημοσιεύματα του παρελθόντος. Εγώ ήρθα στον Ηλυσιακό στην αρχή της σεζόν και δεν υπήρχε πουθενά κανένας Δελημπαλταδάκης. Καταφέραμε να σωθούμε έχοντας το μικρότερο μπάτζετ όλης της κατηγορίας, με νεαρά παιδιά, θα ήταν πραγματικά αμαρτία αυτή η νεανική ομάδα, που έχει μέλλον, να μη δικαιωθεί».
Στην αναμενόμενη επικύρωση της βαθμολογίας από τον ΕΣΑΚΕ: «Περιμένουμε, τώρα, την επικύρωση της βαθμολογίας. Βέβαια, έτσι όπως έχει καταντήσει η χώρα μας, όλα τα περιμένουμε. Εδώ βρεθήκαμε να χρεοκοπούμε!».
Στον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ και την απόφαση που πήρε να δικαιώσει την ΑΕΚ: «Στην αρχή είχα μιλήσει πολύ πικρά για τον αθλητικό δικαστή. Πλέον, δεν θέλω να μιλήσω άλλο. Εμείς μεγαλώσαμε με την ΑΕΚ, ήμασταν πιτσιρικάδες τότε που πήρε το Ευρωπαϊκό στο Καλλιμάρμαρο, οι άνθρωποί της έκαναν τη δουλειά τους, κι εγώ το ίδιο θα έκανα, αλλά έπρεπε να αποδοθεί δικαιοσύνη».
Στο μέλλον του Ηλυσιακό: «Θα ξεκινήσουμε σιγά σιγά τον προγραμματισμό μας. Ο Ηλυσιακός είναι μια ομάδα που έχει 400 παιδιά στις ακαδημίες της. Το βάρος πρέπει πλέον να στραφεί στα τμήματα υποδομής, εκεί είναι το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ, ειδικά έτσι όπως είναι η κατάσταση τα τελευταία χρόνια».

http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10491&subid=2&pubid=128689391