Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Στο τέλος του 2011 ή αρχές του 2012 θα αρχίσει η εξόρυξη του φυσικού αερίου

aerio 300x199 Στο τέλος του 2011 ή αρχές του 2012 θα αρχίσει η εξόρυξη του φυσικού αερίουΣτο τέλος του 2011 ή αρχές του 2012 θα αρχίσει η εξόρυξη του φυσικού αερίου, δήλωσε ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Αντώνης Πασχαλίδης, στο περιθώριο των εγκαινίων του Πολυδύναμου Κέντρου του Ε.Β.Ε. Λάρνακας. Η ΔΕΦΑ έχει λάβει εντολή και πολύ σύντομα θα αρχίσουν οι εργασίες
 κατασκευής δικτύου του φυσικού αερίου με κοινοτικά κονδύλια, πρόσθεσε. «Θα καλέσουν αν χρειάζονται ειδικούς κι εμπειρογνώμονες, ούτως ώστε να ετοιμάζονται συγκεκριμένες εισηγήσεις, προτάσεις και σενάρια για όλα τα θέματα που εκκρεμούν, ώστε ο Υπουργός να παίρνει τις ανάλογες αποφάσεις. Κάποια θέματα θα τα παίρνουμε για απόφαση στο Υπουργικό, κάποια άλλα θα τα περνούμε όπως είναι», είπε αναφερόμενος στις αρμοδιότητες της Συμβουλευτικής Επιτροπής για το φυσικό αέριο.
Ανέφερε ότι θα υπάρξουν αποφάσεις αλλά και έναρξη εφαρμογής των αποφάσεων. «Θα προχωρήσουμε και θα κάνουμε την εξόρυξη, είτε στο τέλος του 2011 είτε στις αρχές του 2012», είπε. Ο Υπουργός Εμπορίου αναφέρθηκε στο ποσό των 10 εκατομμυρίων που είχαν οριστεί από την Ε.Ε. για το θέμα του Ενεργειακού Κέντρου, τα οποία έπειτα από παρέμβαση του Υπουργού ‘κλειδώθηκαν’ υπέρ της Κύπρου, και σύντομα θα αρχίσουν εργασίες κατασκευής δικτύου παροχής φυσικού αερίου.
«Αυτά τα 10 εκατομμύρια τα έχουμε κλειδώσει και μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για οιονδήποτε σκοπό. Θα τα χρησιμοποιήσουμε περισσότερο για το δίκτυο για το οποίο ήδη έδωσα οδηγίες στη ΔΕΦΑ να προχωρήσει. Ασχέτως πως, πότε και ποια θα είναι η μορφή του φυσικού αερίου, το δίκτυο θα προχωρήσει άμεσα», κατέληξε στις δηλώσεις του.