Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Πρόκληση-σκάνδαλο από τους Τούρκους

ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΣΩΚΟΥ

Πολιτική χροιά, με ένα απίστευτο σκάνδαλο, έδωσαν οι Τούρκοι διοργανωτές στους Παγκόσμιους Αγώνες για Παιδιά που φιλοξενούνται από σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα στην Άγκυρα.
Η τούρκικη πρωτεύουσα, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα παιδιού (23 Απριλίου) ανέλαβε να φιλοξενήσει 3.000 αθλητές από 90 χώρες, με στόχο τη διεξαγωγή μιας διοργάνωσης που θα αποτελούσε θεσμό και θα έστελνε μηνύματα ειρήνης μέσα από τον αθλητισμό και τη νεολαία.

Πρόσκληση, μεταξύ άλλων,δέχθηκαν οι ελληνικές ομοσπονδίες βόλεϊ, πάλης και μπάντμιντον που έστειλαν αποστολές στην Άγκυρα. Και οι τρεις όμως, αποσύρθηκαν στο ξεκίνημα της πρώτης ημέρας των αγώνων, λόγω της συμμετοχής ομάδων από τα κατεχόμενα της Κύπρου, μιας περιοχής που, ως γνωστόν, δεν είναι αναγνωρισμένη διεθνώς.

Το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα, στην τελετή έναρξης, εμφανίστηκε αποστολή με τα αρχικά KKTC, με πολυάριθμη αποστολή (θα πάρουν μέρος σε έξι αθλήματα) και δικιά τους σημαία! Οι ελληνικές αποστολές διαπίστωσαν το σκάνδαλο με το ψευδοκράτος, το οποίο οι Τούρκοι αποκαλούν Βόρεια Κύπρος και το πρωί της Δευτέρας ξεκίνησαν οι επαφές με την ελληνική πολιτεία.
Η ελληνική ομάδα βόλεϊ αγωνίστηκε κόντρα στην Ολλανδία, καθώς ήταν το πρώτο παιχνίδι της ημέρας και δεν είχαν ολοκληρωθεί οι επαφές, με όλες τις πλευρές να καταλήγουν τελικά στην απόφαση να αποσυρθούν οι ελληνικές αποστολές από τη διοργάνωση στην οποία σημειωτέων, στο πρόγραμμα υπάρχουν και κυπριακές ομάδες οι οποίες ωστόσο δεν προσκλήθηκαν ποτέ!
Οι διοργανωτές έκαναν λόγο για μια διοργάνωση που δεν έχει πολιτικό χαρακτήρα, άσχετα αν στην τελετή έναρξης παρουσιάστηκε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, που μιλούσε, εν μέσω αποθέωσης για περίπου 40 λεπτά, χωρίς καν να υπάρχει μετάφραση στα αγγλικά.
Επίσης, νωρίτερα, ο Υπουργός Αθλητισμού της Τουρκίας, στην ομιλία του, είχε πει πως σκοπός της διοργάνωσης είναι η ειρήνη και η συμφιλίωση των λαών φέρνοντας για παράδειγμα το Ισραήλ με την Παλαιστίνη, την Αρμενία με το Αζερμπαϊτζάν και την Κύπρο με την… Βόρεια Κύπρο.
Οι διοργανωτές, συν τις άλλοις, μιλούσαν για ειρήνη και πολιτισμό, όταν στον αγώνα της ελληνικής ομάδας βόλεϊ με την Ολλανδία, είχαν γεμίσει το γήπεδο με παιδάκια από δημοτικά σχολεία τα οποία «γιούχαραν» κάθε προσπάθεια των Ελληνίδων (μιλάμε για κορίτσια 12 ετών) και υποστήριζαν με θέρμη την ολλανδική ομάδα!
Τέλος, η υπεύθυνη της διοργάνωσης ενημέρωσε τις τρεις ελληνικές αποστολές πως δεν σκοπεύουν να αλλάξουν τα εισιτήρια των ομάδων για την επιστροφή (σ.σ. ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή 29/4) και πως θα έπρεπε να τα πληρώσουν από την τσέπη τους!
Στο επίσημο σάιτ της διοργάνωσης, οι Τούρκοι, μέσω και του Δημάρχου της Άγκυρας, Μελίχ Γκοκτσέκ, κριτικάρουν τις ελληνικές ομάδες λέγοντας πως καταστρέφουν τον σκοπό των αγώνων και πως χρησιμοποιούν τα παιδιά για πολιτικά παιχνίδια!

Πηγή... http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=16496&subid=2&pubid=128616803