Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Συνεδρίαση Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Κολινδρού

Σειρά αποφάσεων για την βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων του Κολινδρού έλαβε το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας.

Αποφάσεις που αφορούν τη βελτίωση αγροτικών δρόμων, οι οποίοι υπέστησαν ζημιές κατά τη περίοδο του χειμώνα, παρεμβάσεις σε δεξαμενές ύδρευσης για καλύτερη ποιότητα του νερού, αλλά και την αισθητική αναβάθμιση του χώρου αναψυχής (αλσύλλιο) που βρίσκεται στην είσοδο του ιστορικού οικισμού της Πιερίας και ανήκε στο δασαρχείο. Στο συγκεκριμένο χώρο μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις και να μετατραπεί σε χώρο αναψυχής με παιδική χαρά.

Θα πρέπει όμως πρώτα να καθαριστεί και να κοπούν ορισμένα δέντρα τα οποία είναι «άρρωστα». Για το λόγω αυτό θα αποσταλεί σχετικό έγγραφο στο Δασαρχείο ώστε να έρθουν να υποδείξουν τα δέντρα που θα πρέπει να κοπούν και μετά να γίνουν οι λοιπές εργασίες .
Αγροτική και Δημοτική οδοποιία

Πάντα μετά το χειμώνα λόγω των καιρικών συνθηκών δημιουργούνται προβλήματα στην αγροτική οδοποιία τα οποία θα πρέπει να αποκατασταθούν αφού θα ξεκινήσουν σε λίγο οι αγροτικές εργασίες. Έτσι το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας αποφάσισε να προχωρήσει στη συντήρηση των συγκεκριμένων αγροτικών δρόμων , όπως και στην συντήρηση του οδοστρώματος στην αγροτική περιοχή «Πηγαδούδια».

Επιπλέον, αποφασίσθηκε η ανακατασκευή πεζοδρομίου στη θέση γκαράζ λόγω κατολισθήσεων του υπάρχοντος. Το πεζοδρόμιο μπροστά στο αμαξοστάσιο του Δήμου έχει καταστραφεί λόγω κατολίσθησης και πρέπει να αποκατασταθεί το πρόβλημα άμεσα .

Ύδρευση

Στην συνεδρίαση αποφασίσθηκε να συντηρηθεί η δεξαμενή ύδρευσης που βρίσκεται στον Παυσίλυπο, διότι – όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κολινδρού κ. Νίκος Τσιουτσιούδας – «έχουν σκουριάσει κάποια τμήματα και είναι επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία’.

Ακόμη, αποφασίσθηκε η Κατασκευή αγωγού ύδρευσης στον οικισμό Παλιαμπέλων . Στην είσοδο του οικισμού από την πλευρά του Κολινδρού υπάρχει πρόβλημα στον αγωγό ύδρευσης ο οποίος περνάει μέσα από οικόπεδα και δημιουργεί πρόβλημα σε νεοαναγειρόμενες οικοδομές . Θα πρέπει να γίνουν εργασίες μετατόπισης του αγωγού. Τέλος, το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας αποφάσισε την Κατασκευή WC στην Κεντρική Πλατεία, όπου υπάρχουν τουαλέτες οι οποίες όμως δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν γιατί δεν έχουν συντηρηθεί . Θα πρέπει να κατασκευαστούν νέες στο πάρκινγκ της κεντρικής πλατείας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών και των επισκεπτών του οικισμού.

Πηγή: http://www.olympio-bima.gr/index.php?MODULE=bce/application/siteview&Branch=N_N0000000001_N0000000005_N0000000011_S0105823211&Site=105823211