Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Η Πρέσβης της Λετονίας στον Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Π. Ψωμιάδη

Την Πρέσβειρα της Λετονίας στην Ελλάδα Liga Bergmane, συνοδευόμενη από το Γενικό Πρόξενο της Λετονίας στη Θεσσαλονίκη Άγη Κυνηγόπουλο, δέχθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, στις 10 το πρωί, στο γραφείο του στην Περιφέρεια, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης.
Ο Περιφερειάρχης καλωσόρισε την Πρέσβη της Λετονίας και την ενημέρωσε διεξοδικά για τη διοικητική διάρθρωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και τη διαδικασία μετάβασης στο νέο αυτοδιοικητικό μοντέλο του Καλλικράτη, καθώς και για τις αλλαγές και τα προβλήματα που προκύπτουν στην εφαρμογή του. «Πρώτες μας προτεραιότητες είναι να προβάλλουμε την επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό στην περιοχή μας», τόνισε ο Περιφερειάρχης, ο οποίος αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα των ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την ενίσχυση διακρατικών συνεργασιών.
Ο κ. Ψωμιάδης μίλησε επίσης για τα προβλήματα της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας, καθώς και για την ανάγκη ενίσχυσης των επενδύσεων και της επιχειρηματικότητας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Από την πλευρά της, η Πρέσβης της Λετονίας στην Ελλάδα Liga Bergmane συνεχάρη τον Περιφερειάρχη για την εκλογή του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα. Η κ. Bergmane έκανε λόγο για τις πολύ καλές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Λετονίας στο επίπεδο των εκπαιδευτικών ανταλλαγών (ήδη συνεργάζονται σχολεία πόλεων της Λετονίας με σχολεία στις Σέρρες και στη Χαλκιδική), ενώ αναφέρθηκε και στις προοπτικές συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, ιδιαίτερα σε θέματα τουριστικής εκπαίδευσης. Η Πρέσβης της Λετονίας εξέφρασε τη στήριξή της για κοινή συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και Περιφερειών της χώρας της σε ευρωπαϊκά προγράμματα, σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος