Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Παλαιοκώστας και με τη βούλα!

Παλαιοκώστας, και με τη βούλα! Αν μέχρι πρότινος οι αστυνομικοί υποψιάζονταν ότι ο Ελληνας φαντομάς είχε διαπράξει διάφορες ληστείες, τώρα είναι σίγουροι πως ο «βασιλιάς των ορέων» βρίσκεται πίσω από το διπλό χτύπημα που είχε σημειωθεί τον περασμένο Οκτώβριο στο Αιγίνιο Πιερίας.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, την ώρα που πάνοπλοι αστυνομικοί με το χέρι στη σκανδάλη «χτενίζουν» τους ορεινούς όγκους της Φθιώτιδας, της Βοιωτίας και της Θεσσαλίας για να ξετρυπώσουν τον Βασίλη Παλαιοκώστα από το κρησφύγετό του, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται να βρίσκονται ένα βήμα πριν από την εξιχνίαση των δύο ληστειών σε τραπεζικά καταστήματα της Πιερίας.
Με βάση την ανάλυση των βίντεο από τα κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης των δυο τραπεζών, τον τρόπο με τον οποίο κινήθηκαν και έδρασαν οι ληστές, αλλά και τις περιγραφές των αυτόπτων μαρτύρων, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πίσω από την υπόθεση κρύβεται ο περιβόητος δραπέτης, που μία ακόμη φορά κατάφερε να ξεφύγει, αλλά και να εξαφανιστεί από προσώπου γης, παίρνοντας μαζί του το -διόλου ευκαταφρόνητο- ποσό των 231.000 ευρώ.
Η διπλή ληστεία στο Αιγίνιο Πιερίας είχε σημειωθεί το πρωινό της 12ης Οκτωβρίου του 2010, όταν τέσσερις ένοπλοι κουκουλοφόροι (που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού και σε αυτοκίνητο) σταμάτησαν έξω από δύο υποκαταστήματα τραπεζών, τα οποία βρίσκονταν σε πολύ κοντινή απόσταση. Με αστραπιαίες κινήσεις οι δράστες έσπασαν ταυτόχρονα με βαριοπούλες τις τζαμαρίες και εισέβαλαν στο εσωτερικό τους.
Αφού ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους, άρπαξαν από τα ταμεία της πρώτης τράπεζας το ποσό των 206.000 ευρώ και από τα ταμεία της δεύτερης το ποσό των 25.000 ευρώ.
Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή και παρά την άμεση κινητοποίηση των αρχών, δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός τους.
Οι αστυνομικοί κατάφεραν να βρουν μόνο τη μηχανή και το αυτοκίνητο των δραστών εγκαταλειμμένα σε ερημική τοποθεσία.
Οπως είχε διαπιστωθεί, είχαν κλαπεί από τη Θεσσαλονίκη. Από την πρώτη στιγμή το «άρωμα» του Βασίλη Παλαιοκώστα ήταν διάχυτο στην περιοχή και πλέον, τέσσερις μήνες μετά, οι διωκτικές αρχές έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν στοιχεία τέτοια που να αποδεικνύουν τη συμμετοχή του στο διπλό χτύπημα.
Στο μεταξύ, με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται στη Φθιώτιδα και στην ευρύτερη περιοχή του Δομοκού οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο δραστών που «χτύπησαν» τα ΕΛ.ΤΑ. της Καρδίτσας.
Και αυτή τη ληστεία φήμες θέλουν να την έχει διαπράξει ο φαντομάς και για τον λόγο αυτό οι αστυνομικοί έχουν στήσει μπλόκα κυρίως στους επαρχιακούς και ορεινούς δρόμους.
Οπως έγινε γνωστό, το πρωί της περασμένης Τρίτης δύο ένοπλοι ληστές μετέβησαν στην οδό Σαρανταπόρου, στην Καρδίτσα, και χτύπησαν τη χρηματαποστολή έξω από το κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ. την ώρα που οι υπάλληλοι φόρτωναν τα δέματα και τα χρήματα, παίρνοντας άγνωστο -μέχρι στιγμής- ποσό.
Λίγη ώρα μετά το μαύρο Golf GTI με το οποίο διέφυγαν οι κακοποιοί βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στο χωριό Θαυμακός, κοντά στον Δομοκό.
Οπως διαπιστώθηκε, και αυτό ήταν κλεμμένο.

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ



πηγή: http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=79&la=2&catid=1&artid=1336066