Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Ικανοποιητική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων της Πιερίας, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στην Πανελλαδική απεργία που κήρυξε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.



Ικανοποιητική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων της Πιερίας, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στην Πανελλαδική απεργία που κήρυξε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη. Η κεντρική συγκέντρωση στην Κατερίνη πραγματοποιήθηκε στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, ενώ δική του συγκέντρωση διοργάνωσε (την ίδια ώρα) το ΠΑΜΕ στην πλατεία Ελευθερίας.


Στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης, την ομιλία έκανε ο πρόεδρος Νίκος Κωνσταντίνου, εκφράζοντας την αντίθεση των εργαζομένων στις πολιτικές που υλοποιεί η Κυβέρνηση (κατ’ εντολή της τρόικας και των τοκογλύφων δανειστών της όπως είπε) οι οποίες ακυρώνουν και ισοπεδώνουν εργασιακά, οικονομικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, αφήνοντας στο απυρόβλητο τους μεγαλοεπιχειρηματίες ,τους τραπεζίτες τους έχοντες και κατέχοντες. «Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι αρνούνται να ξαναπληρώσουν τα βάρη της κρίσης και της αδιέξοδης οικονομικής πολιτικής αρνούνται να υποταχθούν στις Νεοφιλελεύθερες πολιτικές των ευρωπαίων ηγετών», είπε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου.
Αμέσως μετά εκδόθηκε ψήφισμα, με το οποίο ζητείται μεταξύ άλλων η κατάργηση των αντεργατικών διατάξεων του μνημονίου και η αποδέσμευση της χώρας μας από αυτό, καθώς και η κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντικοινωνικών νόμων που ψηφίστηκαν για τις ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις, τη διαιτησία, την άρση εγγυήσεων για τις ευέλικτες μορφές απασχόλησεις και τις αποζημιώσεις νεοπροσλαμβανόμενων.