Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Όσα οι Άγγλοι, τόσα η Ευρώπη όλη για μεταγραφές!

Η οικονομική κρίση έχει αγγίξει τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, όχι όμως και το αγγλικό. Οι ομάδες της Premier ξόδεψαν τον Ιανουάριο 260 εκατ. για μεταγραφές, όσα όλες οι υπόλοιπες λίγκες.

Αγγλία...

Το ποσό των 260 εκατ. ευρώ ξόδεψαν οι αγγλικές ομάδες κατά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, τη στιγμή που όλα μαζί τα υπόλοιπα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης έχουν δαπανήσει περίπου 260 εκατ. ευρώ. Τόρες, Κάρολ και Τζέκο είναι οι τρεις πιο ακριβές μεταγραφές. Μόνο η μεταγραφή του Φερνάντο Τόρες κόστισε 58 εκατ. ευρώ, ενώ ο Ρόμαν Αμπραμοβιτς δεν σταμάτησε εκεί καθώς έκανε δώρο στον Αντσελότι και ένα στόπερ. Για τον Νταβίντ Λουίζ έδωσε στην Μπενφίκα 25 εκατ. ευρώ για να φτάσει στο ποσό στα 83 εκατ. ευρώ.

Πίσω από την Τσέλσι έρχεται η Λίβερπουλ, η οποία μπορεί να παραχώρησε τον Τόρες, όμως φρόντισε να πάρει δύο hot ονόματα για την επίθεσή της κάνοντας συνολική ζημιά 66 εκατ. ευρώ. Πρώτα ο Σουάρες από τον Αγιαξ για τον οποίο έσκασε 26 εκατ. και μετά ο Κάρολ από την Νιούκασλ, ο οποίος κόστισε 40 εκατ. έφεραν τον λογαριασμό στα 66 εκατ. ευρώ. Το συνολικό ποσό ανέβασαν η Μάντσεστερ Σίτι αλλά και η Αστον Βίλα, που δαπάνησαν 32,5 και 21,5 εκατ. για Τζέκο και Ντάρεν Μπεντ αντίστοιχα.

Ιταλία...

Κοντά στα 100 εκατ. ευρώ συνολικά έδωσαν οι ομάδες της Serie A στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου με την Ιντερ να είναι η πιο ενεργή. Οι Νερατζούρι ψώνισαν από την Γένοβα, αγοράζοντας τον Ρανόκια από την Τζένοα αλλά και τον Πατζίνι από την Σαμπντόρια με το ίδιο ποσό (12 εκατ.). Οσον αφορά τα υπόλοιπα κλαμπ, η Τζένοα ήταν αυτή που έκανε την πιο ακριβή μεταγραφή με 7 εκατ. και την απόκτηση του Λούκα Αντονέλι από την Πάρμα, ενώ η Μίλαν πήρε τον Κασάνο και η Γιούβε τον Μάτρι.

Γερμανία...

Στα μισά από τους Ιταλούς βρίσκονται οι Γερμανοί καθώς ξόδεψαν 55 εκατ. ευρώ. Πιο ακριβό deal ήταν αυτό του Λουίζ Γκουστάβο, ο οποίος μετακόμισε στην Μπάγερν Μονάχου από την Χόφενχαϊμ, που με τη σειρά της αγόρασε τα δικαιώματα του Μπάμπελ από την Λίβρπουλ για 8 εκατ. Η Σάλκε πήρε αντί 2,5 εκατ. ευρώ τον Αντονι Ανάν από την Ρόζενμποργκ και η Βόλφσμπουργκ ξόδεψε μέρος των 32 εκατ. που έβαλε στα ταμεία της από την πώληση του Τζέκο για τους Χέλμες (8) και Τουντσάι (6).

Ισπανία...

Σε ρηχά νερά κινήθηκαν οι Ισπανοί, με τον τζίρο του Ιανουαρίου μετά βίας να ξεπερνά τα 40 εκατ. ευρώ. Η πιο δραστήρια ομάδα ήταν η Μάλαγα που πήρε μεταξύ άλλων, Μπαπτίστα, Ντεμικέλις, Ασένχο, Καμάτσο και Μαρέσκα με συνολικό κόστος. Η Ρεάλ δανείστηκε τον Αντεμπαγιόρ από την Μάντσεστερ Σίτι με συνολικό κόστος 4 εκατ. ευρώ, ενώ έχει οψιόν αγοράς, ενώ η Μπαρτσελόνα είχε κλείσει από πολύ νωρίς τον Αφελάι από την PSV αντί 3 εκατ. ευρώ.

Και οι υπόλοιποι...

Στην πείνα Γάλλοι και Πορτογάλοι. Ετσι είναι αφού συνολικά τα κλαμπ που συμμετέχουν στο Championnat, χάλασαν συνολικά 12,7 εκατ. ευρώ. Πιο large ήταν η Ρεν, που απέκτησε τον Αμπντουλραζάκ Μπουκαρί αντί 5,5 εκατ. από την Λανς. Από την άλλη τα κλαμπ της Πορτογαλίας ξηλώθηκαν δαπανώντας 6,4 εκατ. ευρώ, με την Πόρτο να έχει χαλάσει τα 3,5. Πιο κουβαρντάδες οι Τούρκοι με λογαριασμό 29,1 εκατ. ευρώ με το μερίδιο της Γαλατασαράι να είναι 10,7 εκατ. και πιο ακριβή μεταγραφή αυτή του Ρουμάνου Μπόγκνταν Στάνκου, για τον οποίο έβαλε στα ταμεία της Στεάουα Βουκουρεστίου 5 εκατ. ευρώ.


http://www.gazzetta.gr