Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

FOOTBALL LEAGUE ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Το... έσωσε στο φινάλε ο ΠΑΣ!
Ύστερα από έξι συνεχόμενες νίκες ο ΠΑΣ Γιάννενα έμεινε στο 1-1 με την Ηλιούπολη, όμως γλίτωσε τα χειρότερα αφού ισοφάρισε στα τελευταία λεπτά. Νίκη... ανόδου πέτυχε ο Διαγόρας (1-0 τη Δόξα).

Απώλεια για ΠΑΣ

Στην Ηλιούπολη, ο ΠΑΣ ήταν αυτός που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και τις ευκαιρίες, όμως οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που άνοιξαν το σκορ στην πρώτη καλή στιγμή που δημιούργησαν στο παιχνίδι στο 38' με τον Κρητικό. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στην επανάληψη, όμως οι Γιαννιώτες ισορρόπησαν γρήγορα το παιχνίδι και άρχισαν να πιέζουν για την ισοφάριση, όμως έπρεπε να φτάσουμε στα τελευταία λεπτά για να τα καταφέρουν. Στο 87' ο Φουρτάδο βρέθηκε μόνος του στην αντίπαλη περιοχή και με κεφαλιά έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και ο ΠΑΣ υπέστη την πρώτη απώλεια βαθμών έπειτα από έξι συνεχόμενες νίκες.

Νίκη... ανόδου για Διαγόρα!

Ο Διαγόρας υποδέχθηκε τη Δόξα στη Ρόδο και η πρώτη μεγάλη ευκαιρία χάθηκε για τους φιλοξενούμενους, καθώς ο Ταμπάσης απέκρουσε το πέναλτι που εκτέλεσε ο Γκονζάλες στο 29'. Ο Ρέγες στο 36' έστειλε την μπάλα στο δοκάρι της εστίας του Τοπαλίδη, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται 0-0. Στο δεύτερο ημίχρονο οι Ροδίτες πίεσαν για το γκολ και κατάφεραν στο 65' να ανοίξουν το σκορ, όταν έπειτα από το κόρνερ που εκτέλεσε ο Ρέγες, ο Γεωργίου μέσα από την μικρή περιοχή δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0 στο 65'. Ο Διαγόρας διατήρησε το προβάδισμα μέχρι το τέλος και έφτασε σε πολύ σημαντική νίκη, που του επέτρεψε να φέρει τον Παναιτωλικό στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Ανάσα για Αγροτικό Αστέρα και Εθνικό

Στον Εύοσμο, οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και δίκαια πήραν τη νίκη απέναντι στον Πιερικό. Ο Αγροτικός Αστέρας έφτασε πολύ κοντά στο γκολ στο 31', όταν το σουτ του Τσουκαλίδη κατέληξε στο δοκάρι της εστίας του Γουμάγια, κάτι που τελικά κατάφερε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με τον Γέσιτς. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους στο 57' με τον Ναλμπάντη, ενώ κατάφεραν με άνεση να διατηρήσουν το προβάδισμα μέχρι το τέλος, επέστρεψαν στις νίκες ύστερα από τέσσερις συνεχόμενες ήττες και πήραν βαθιά βαθμολογική ανάσα.

Ο Εθνικός μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και απείλησε σε αρκετές περιπτώσεις την αντίπαλη εστία. Οι παίκτες της Βέροιας, που περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο στο ξεκίνημα, κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα κόντρα στη ροή του αγώνα στο 30' με κεφαλιά του Καππία. Η ισοφάριση για τους γηπεδούχους ήρθε στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, όταν έπειτα από ωραία ομαδική προσπάθεια ο Βασιλόγιαννης έβγαλε τη σέντρα και ο Σύρος με κεφαλιά νίκησε τον Συμεωνίδη. Ο Εθνικός έκανε τη μεγάλη ανατροπή με το τέρμα του Αουρέλιο στο 83' και πήρε πολύ σημαντική νίκη.

Νίκη για Πανθρακικό, ισοπαλία στη Νίκαια

Ο Πανθρακικός υποδέχθηκε την Αναγέννηση στην Κομοτηνή, με τους παίκτες του να είναι ανώτεροι και να φτάνουν εύκολα στη νίκη. Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ στην πρώτη ευκαιρία του παιχνιδιού, όταν στο 8' ο Ορλάντο μέσα από τη μικρή περιοχή δε δυσκολεύτηκε να σκοράρει, ενώ έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 30', όταν ο Λουίζ Κάρλος έδιωξε τη μπάλα προ κενής εστίας στο σουτ του Κρις. Οι Καρδιτσιώτες περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, όμως μπήκαν καλύτερα στην επανάληψε, έφτασαν στην ισοφάριση στο 56', όμως το τέρμα του Αθανασιάδη ακυρώθηκε, καθώς ο επιθετικός της Αναγέννησης υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ, ενώ έχασαν και μεγάλη ευκαιρία με τον Μπουντούτη. Οι γηπεδούχοι έφτασαν τελικά στη νίκη, ενώ το σκορ έκλεισε ο Ούλμερς στο 2' των καθυστερήσεων.

Το παιχνίδι στη Νίκαια δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, με τις δύο ομάδες να δημιουργούν ελάχιστες ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες, ενώ με δέκα παίκτες τελείωσαν το παιχνίδι αμφότερες οι ομάδες, καθώς ο Τραορέ αντίκρισε την κόκκινη κάρτα στο 74' για τους φιλοξενούμενος και ο Χατζηγιαννάκος στο 88' για τους γηπεοδύχους.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 20ής αγωνιστικής

Σάββατο (29/01)

Τρίκαλα – Θρασύβουλος 1-0
(32' Κοντογουλίδης)

Κυριακή (30/01)

Αγροτικός Αστέρας – Πιερικός 2-0
(45+1' Γ'εσιτς, 58' Ναλμπάντης)

Ηλιούπολη – ΠΑΣ Γιάννενα 1-1
(37' Κρητικός – 89' Φουρτάδο)

Διαγόρας – Δόξα Δράμας 1-0
(65' Γεωργίου)

Εθνικός – Βέροια 2-1
(51' Σύρος, 83' Αουρέλιο – 30 Καπίας)

Ιωνικός – Εθνικός Αστέρας 0-0

Πανθρακικός – Αναγέννηση Καρδίτσας 2-0
(8' Ορλάντο, 90+2' Ούλμερς)

Δευτέρα (31/01)

Λεβαδειακός – Παναιτωλικός (18:00)
Καλλιθέα – ΟΦΗ

Η βαθμολογία

1. ΠΑΣ Γιάννενα 49
2. Παναιτωλικός 41*
3. Διαγόρας 41
4. ΟΦΗ 33*
5. Λεβαδειακός 33*
6. Δόξα Δράμας 31
7. Τρίκαλα 30
8. Πανθρακικός 25
9. Πιερικός 23
10. Ηλιούπολη 23
11. Θρασύβουλος 23
12. Αγροτικός Αστέρας 23
13. Εθνικός 23
14. Εθνικός Αστέρας 23
15. Βέροια 22
16. Ιωνικός 19
17. Αναγέννηση Καρδίτσας 17
18. Καλλιθέα 11*

* Με παιχνίδι λιγότερο.

Επόμενη αγωνιστική

Παναιτωλικός – Πιερικός
Θρασύβουλος – Λεβαδειακός
ΠΑΣ Γιάννενα – Αγροτικός Αστέρας
Δόξα Δράμας – Τρίκαλα
Βέροια – Ηλιούπολη
Εθνικός Αστέρας – Διαγόρας
Αναγέννηση Καρδίτσας – Εθνικός
ΟΦΗ – Ιωνικός
Καλλιθέα - Πανθρακικός

Πηγή: http://www.gazzetta.gr/football/greece/item/133226-Το-έσωσε-στο-φινάλε-ο-ΠΑΣ