Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Μπάρτσα η μηχανή των γκολ!

Η Μπαρτσελόνα ξεπέρασε τα 400 τέρματα σε επίσημους αγώνες από τη στιγμή που ο Πεπ Γκουαρντιόλα ανέλαβε την τεχνική της ηγεσία! Το gazzetta.gr αναλύει. Η Μπαρτσελόνα, λοιπόν, έφτασε αισίως τα 401 γκολ σε 157 αγώνες υπό τις οδηγίες του Πεπ Γκουαρντιόλα, μία αναμφίβολα εντυπωσιακή επίδοση!

Οι «μπλαουγκράνα» μπορούν εύκολα να χαρακτηριστούν ως «μηχανή των γκολ»…

Η φετινή χρονιά, μάλιστα, αποτελεί την καλύτερη παραγωγικά από τη στιγμή που ο Ισπανός τεχνικός έκατσε για πρώτη στον πάγκο της ομάδας. Τη σεζόν 2008/09, όταν η Μπαρτσελόνα κατέκτησε το τρεμπλ, ο μέσος όρο των τερμάτων που σκόραρε ήταν 2,54 ανά παιχνίδι, κατά τη διάρκεια της περυσινής περιόδου ο μέσος όρος έπεσε στα 2,33 γκολ, ενώ φέτος έχει εκτοξευθεί στα 2,91 τέρματα ανά παιχνίδι μέχρι στιγμής.

Τα περισσότερα από τα 401 τέρματα έχει πετύχει, ποιος άλλος, ο Λιονέλ Μέσι, που έχει φτάσει τα 122, τον ακολουθεί ο Πέδρο, που στα χέρια του Γκουαρντιόλα έχει εξελιχθεί σε έναν εξαιρετικό σκόρερ, με 42, ενώ πίσω τους βρίσκονται οι Ετό με 36 γκολ, Ανρί με 30 και ο Μπόγιαν, ο οποίος έχει φτάσει… αθόρυβα τα 26.

Ένα άλλο στοιχείο που χαρακτηρίζει την Μπαρτσελόνα του Πεπ Γκουαρντιόλα είναι ότι σκοράρει τα περισσότερα τέρματα στο πρωτάθλημα, όπου έχει μέσο όρο 2,78 τέρματα ανά παιχνίδι, ακολουθεί το Κύπελλο με μέσο όρο τερμάτων 2,25, ενώ στο Champions League η ομάδα πετυχαίνει 2,12 γκολ ανά παιχνίδι.

Και αν πιστεύετε ότι από τη στιγμή που η Μπάρτσα έχει μακράν την καλύτερη επίθεση, οι παίκτες της θα παραμελούν τα αμυντικά τους καθήκοντα, κάνετε λάθος… Οι αμυντικές επιδόσεις των Καταλανών είναι εξίσου εντυπωσιακές, βελτιώνονται συνεχώς και έχουν φτάσει στο καλύτερο επίπεδό τους φέτος. Η αρχική επίδοση των 0,88 τερμάτων ανά αγώνα που δεχόταν η ομάδα στην πρώτη χρονιά του Γκουαρντιόλα, έπεσε στα 0,66 κατά τη διάρκεια της δεύτερης, ενώ φέτος ο μέσος όρος αγγίζει τα 0,61…

Η Μπαρτελόνα είναι κατά γενική ομολογία η κορυφαία ομάδα στον πλανήτη αυτή τη στιγμή και αποτελεί μία από τις περιπτώσεις, όπου οι αριθμοί το επιβεβαιώνουν… πανηγυρικά!

gazzetta