Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την τοποθέτηση των προκάτ αιθουσών στο 3ο σχολικό συγκρότημα Κατερίνης

Συνάντηση μαθητών του 3ου γυμνασίου - λυκείου με τον Γ. Γραμματέα του Δήμου Κατερίνης

Στο Δήμο Κατερίνης μετέβησαν χθες μαθητές και μαθήτριες του 3ου σχολικού συγκροτήματος της πόλης οι οποίοι συναντήθηκαν με τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Βαλάντη Θεοδώρου.

Οι μαθητές είχαν προγραμματίσει πορεία διαμαρτυρίας ζητώντας την τοποθέτηση των έξι προκάτ αιθουσών σε παρακείμενο χώρο του σχολείου προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες. Μάλιστα όπως είπαν πει την Δευτέρα όταν προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου οι υποσχέσεις που δόθηκαν δεν τηρήθηκαν και έτσι για μια ακόμη φορά ήταν αναγκασμένοι να προχωρήσουν σε διαμαρτυρία.

Το πρόβλημα της έλλειψης αιθουσών στο 3ο σχολικό συγκρότημα δεν είναι τωρινό καθώς έχει επισημανθεί εδώ και αρκετά χρόνια, ωστόσο επιδεινώθηκε με την αύξηση των μαθητών.

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Κατά την επίσκεψη τους στο Δήμο οι μαθητές ζήτησαν να μάθουν τι ακριβώς γίνεται και πότε θα τοποθετηθούν οι αίθουσες προκάτ, ενώ ανέφεραν και μια σειρά άλλων ζητημάτων που τους απασχολούν. Ανέφεραν προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη μετακίνηση τους με τα πάσο και το Αστικό ΚΤΕΛ αλλά και για τα χρήματα που δίνουν για την αγορά βιβλίων ξένων γλωσσών που χρησιμοποιούν στο σχολείο.

Από την πλευρά του ο Γ. Γραμματέας του Δήμου κ. Θεοδώρου αναφέρθηκε στο ιστορικό και σε όσες ενέργειες έχουν γίνει, λέγοντας πως έχουν γίνει προσπάθειες από τη βουλευτή Πιερίας κα Μίχου αλλά και από τον δήμο Κατερίνης και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Όπως υπογράμμισε πάγια θέση του δημάρχου είναι πως οι προκάτ αίθουσες είναι λύσεις πρόχειρες για να αντιμετωπιστούν πρόσκαιρα τα προβλήματα, και αναφέρθηκε στα τρία δημοτικά σχολεία τα οποία εγκρίθηκαν για να γίνουν στο δήμο Κατερίνης.

ΟΙ ΑΙΘΟΥΣΕΣ

Σε ότι αφορά τις προκάτ αίθουσες υπήρξε συνεννόηση με τον ΟΣΚ για το τι προβλέπεται για τις αίθουσες, όπως για παράδειγμα η έκδοση οικοδομικής άδειας και η τοποθέτηση των βάσεων. Η μελέτη που έγινε από τους μηχανικούς σύμφωνα με τις υποδείξεις του ΟΣΚ ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο, έγινε ο διαγωνισμός και αναδείχθηκε ο εργολάβος.

Χθες ο εργολάβος μαζί με την επιβλέπουσα μηχανικό του δήμου ξεκίνησε τις εργασίες και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το ανώτατο χρονικό όριο είναι ένα μήνας. Ωστόσο όπως επεσήμανε ο κ. Θεοδώρου επειδή το έργο δεν είναι δύσκολο εάν ο καιρός είναι καλός τότε μπορεί να ολοκληρωθεί σε ένα δεκαήμερο.

Όπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας, το επόμενο στάδιο μετά την ολοκλήρωση του έργου θα είναι η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.


Πηγή. Πιερικοί Αντίλαλοι.