Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Πολεμούσε στις ζούγκλες αλλά αποδείχτηκε ο ίδιος «μαϊμού»

Έχει περάσει από 40 κύματα στη ζωή του. Έχει ζήσει τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, αντιμετώπισε σε μάχες τους Ιάπωνες στις ζούγκλες της Μαλαισίας, ενώ είχε φυλακιστεί και βασανιστεί όσο υπηρετούσε την πατρίδα του.

Πρόκειται για τον Ρεξ Κρέιν ο οποίος για τα εντυπωσιακά αυτά κατορθώματά, εξελέγη πρόεδρος της Ενωσης Αιχμαλώτων Πολέμου της Αυστραλίας και είχε εξασφαλίσει και σύνταξη ο ηρωικός βετεράνος.

Μόνο που εκτός από τα 40 κύματα που πέρασε, έκανε και μια βόλτα μέχρι το δικαστήριο καθώς η μοναδική περίπτωση να τα είχε κάνει όλα αυτά ήταν στον ύπνο του! Εμαθε τέλεια όλα όσα έγραφαν τα ιστορικά βιβλία εκείνης της περιόδου και οι διηγήσεις του ήταν τόσο αληθοφανείς που έπειθαν τους πάντες ότι είχε βρεθεί στην άλλη άκρη του κόσμου, αν και στην πραγματικότητα δεν είχε ποτέ εγκαταλείψει το σπίτι του στην Αδελαΐδα.
Τα παραμύθια του 84χρονου Κρέιν αποκαλύφθηκαν όταν ένας ιστορικός τον άκουσε να διηγείται τις απίστευτες περιπέτειές του στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Η υπόθεση κατέληξε στα δικαστήρια γιατί ο "ηρωϊκός βετεράνος" έπαιρνε σύνταξη που δεν δικαιούνταν. Καταδικάστηκε σε φυλάκιση τεσσάρων χρόνων, αλλά θα παραμείνει στη φυλακή μόνο για έξι μήνες λόγο ηλικίας.


Πηγή:
http://www.newsday.gr/article/12652/polemouse-stis-zougles-alla-apodeihteke-o-idios-maimou