Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Φυλλορροεί η ΝΔ προς Ντόρα

Για εσωκομματικούς λεονταρισμούς και αντιπατριωτική στάση κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά, ο βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας Γ. Κοντογιάννης, ο οποίος ανακοίνωσε την απόφασή του να ανεξαρτητοποιηθεί. Για "νέα αποστασία" κάνει λόγο η Ρηγίλλης
Στη δίνη νέας εσωκομματικής κρίσης βυθίζεται η Ρηγίλλης, καθώς οι παρενέργειες της ίδρυσης κόμματος από την Ντόρα Μπακογιάννη συνεχίζονται, με διαφοροποιήσεις βουλευτών και ευθείες βολές προς τον Αντώνη Σαμαρά.

Με επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο, ο βουλευτής Ηλείας Γ. Κοντογιάννης ανακοίνωσε την απόφασή του να ανεξαρτητοποιηθεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

Είχε προηγηθεί η ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής όπου εξαπέλυσε επίθεση κατά της ηγεσίας της ΝΔ η οποία, όπως είπε, αρνείται σε δύσκολες ώρες για τη χώρα να συμφωνήσει με την κυβέρνηση στα αυτονόητα, βάζοντας μπροστά το μικροκομματικό συμφέρον.

Χθες διεγράφη ο βουλευτής Ηρακλέιου Λ. Αυγενάκης, ο οποίος είχε εκφραστεί θετικά για τη "Δημοκρατική Συμμαχία" και είχε ασκήσει κριτική για τον τρόπο λειτουργίας των συλλογικών οργάνων της Νέας Δημοκρατίας.

Σκληρή κριτική στον πρόεδρο της ΝΔ

Ο Γιώργος Κοντογιάννης κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά ότι οδηγεί σε "διχασμό και φραξιονισμό έχοντας εισέλθει στη λογική των στρατοπέδων για προσωπικά όμως οφέλη και όχι για το συμφέρον της Ελλάδας".

Ο κ. Κοντογιάννης συμπλήρωσε ότι "όλοι είναι στρατιώτες για τη σωτηρία της πατρίδος και σε αυτή τη μάχη η πατρίδα μπαίνει πάνω από προσωπικά συμφέροντα και όλοι είναι υπόλογοι απέναντι στο λαό και την ιστορία".

"Αυτό που αρνήθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου να δώσει στον Κώστα Καραμανλή την άνοιξη του 2009 ,δηλαδή να συμφωνήσουν στα αυτονόητα -αυτή τη στοιχειώδη συναίνεση οφείλουμε να δώσουμε στη σημερινή κυβέρνηση γιατί είναι εθνική ανάγκη", τόνισε ο βουλευτής, καλώντας την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας να ζητήσει αυτή εθνική συνεννόηση για έξοδο από την κρίση, αφήνοντας τους "εσωκομματικούς λεονταρισμούς".

"Διαφορετικά", κατέληξε ο βουλευτής, "η διαδρομή μου δεν μου επιτρέπει να ταυτίζομαι με τακτικές της αυτοαποκαλούμενης νέας Νέας Δημοκρατίας".

Ρηγίλλης: "Νέα αποστασία"

Άμεση ήταν η απάντηση της ΝΔ, στον ανεξάρτητο πλέον βουλευτή Γιώργο Κοντογιάννη, και στα όσα είπε σήμερα στη Βουλή.

Κύκλοι της Ρηγίλλης ανέφεραν πως η απόφαση του κ. Κοντογιάννη δεν τους προκάλεσε καμία έκπληξη, καθώς την ανέμεναν.

Η Ρηγίλλης, σαφέστατα πλέον, ζητά τόσο από τον κ. Αυγενάκη όσο και από τον κ. Κοντογιάννη να παραιτηθούν και από το βουλευτικό τους αξίωμα, καθώς, όπως υποστηρίζει, εξελέγησαν με τη σημαία της ΝΔ.

Σε ερώτηση για το αν η πράξη των δύο βουλευτών συνιστά "αποστασία", κύκλοι της Ρηγίλλης τονίζουν πως "από τη στιγμή που στηρίζουν με αυτόν τον τρόπο τον Γιώργο Παπανδρέου, ναι είναι δικαιολογημένος ο χαρακτηρισμός «νέα αποστασία»".

Στη Νέα Δημοκρατία εκφράζουν τη βεβαιότητα πως οι τελευταίες κινήσεις των βουλευτών έχουν ως στόχο να πλήξουν την ανοδική πορεία του κόμματος και να στηρίξουν τον Γιώργο Παπανδρέου. Στην αξιωματική αντιπολίτευση εκφράζουν μάλιστα τη βεβαιότητα πως τόσο ο κ. Αυγενάκης όσο και ο κ. Κοντογιάννης θα ενταχθούν σύντομα στη Δημοκρατική Συμμαχία της κ. Μπακογιάννη.
ΠΗΓΗ: news247.gr