Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Αποτελέσματα 5ης αγωνιστικής στο Champions League

Στους 16 του Champions League προκρίθηκε η Μίλαν, αγωνία σε 7ο και 8ο όμιλο

Την πρόκριση στους 16 του Champions League πανηγύρισε η Μίλαν, που επικράτησε με 2-0 της Οσέρ. Επίσης για τον 7ο, η Ρεάλ επιβλήθηκε με 4-0 του Αγιαξ και κλείδωσε την πρώτη θέση. Την κορυφή στον 6ο όμιλο κλείδωσε η Τσέλσι, που αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, κέρδισε με 2-1 την Ζίλινα. Φωτιά στον 8ο όμιλο έβαλε η νίκη-έκπληξη της Μπράγκα επί της Αρσεναλ με 2-0, ενώ στο ίδιο γκρουπ, η Σαχτάρ έφτασε τους 12 βαθμούς και σκαρφάλωσε στην 1η θέση, μετά το 3-0 επί της Παρτιζάν. Η Ρόμα με ανατροπή επικράτησε με 3-2 της Μπάγερν, αλλά δεν κλείδωσε την πρόκρισή της, καθώς η Βασιλεία κέρδισε με 1-0 την Κλουζ και μπορεί να ελπίζει και αυτή σε ένα εισιτήριο.

5ος όμιλος
Ρόμα - Μπάγερν Μονάχου: 3-2 (48` Μποριέλο, 81` Ντε Ρόσι, 84` πέν. Τότι - 33`, 39` Γκόμεζ)
Βασιλεία - Κλουζ: 1-0 (15` Αλμεράρες)

6ος όμιλος
Σπαρτάκ Μόσχας - Μαρσέιγ:
Τσέλσι - Ζίλινα: 2-1 (51` Στάριτζ, 86` Ανελκά - 19` Μπέλο)
Αν και κόντεψε να πέσει θύμα μίας μεγάλης έκπληξης, η Τσέλσι πήρε τη νίκη - ανατροπή με 2-1 επί της Ζίλινα στο Στάμφορντ Μπριτζ και κατέκτησε την πρώτη θέση του 6ου ομίλου, διατηρώντας το απόλυτο με 5 νίκες σε ισάριθμους αγώνες.

Οι Μπλε παρατάχθηκαν με πολλές απουσίες και νέους παίκτες και στο 19ο λεπτό βρέθηκαν πίσω στο σκορ, με τον Μπαμπατούντε Μπέλο να παίζει υποδειγματικά το 1-2 με τον Ρόμπερτ Γεζ και να κάνει το 1-0.

Παρόλα αυτά, στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι να μην χαλάσουν το σερί τους και στο 51` έφεραν το ματς στα ίσα με τον Ντάνιελ Στάριτζ έπειτα από πάσα του Σάλομον Καλού.

Ντιντιέ Ντρογκμπά και Πάτρικ φαν Αανχολτ είχαν δοκάρι στη συνέχεια, αλλά ο Φλοράν Μαλουντά κατάφερε να... κλέψει τη νίκη για την Τσέλσι στο 86ο λεπτό, αφήνοντας τη Ζίλινα χωρίς βαθμό και μαθηματικά εκτός Ευρώπης.

7ος όμιλος
Αγιαξ - Ρεάλ Μαδρίτης: 0-4 (36` Μπενζεμά, 44` Αρμπελόα, 70`, 81`πέν. Ρονάλντο)
Την πρόκριση στους 16 και την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου πανηγύρισε η Ρεάλ Μαδρίτης, που επιβλήθηκε με 4-0 του Αγιαξ στο Αμστερνταμ υποχρεώνοντας στην πιο βαριά εντός έδρας ήττα τους στο Champions League και στερώντας του τις ελπίδες για μία θέση στην επόμενη φάση.

Οι μερένχες του Ζοσέ Μουρίνιο ξεκίνησαν δυνατά στο παιχνίδι, επιβάλλοντας τον δικό τους ρυθμό στους γηπεδούχους και δημιουργώντας περισσότερες ευκαιρίες μπροστά στην αντίπαλη εστία. Η πίεση των μαδριλένων απέδωσε καρπούς στο 36` όταν ο Οζίλ έστρωσε με τακουνάκι για τον Μπενζεμά που ψύχραιμα έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Στεκέλενμπουργκ και έγραψε το 1-0.

Το γκολ έλυσε τα πόδια των παικτών της Ρεάλ, που οκτώ λεπτά αργότερα πέτυχαν και δεύτερο τέρμα. Ηταν το 44ο λεπτό όταν ο Ρονάλντο εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα χτύπησε στο τείχος και κατέληξε στα πόδια του Αρμπελόα που με ένα δυνατό σουτ έκανε το 2-0.

Οι φιλοξενούμενοι δεν έριξαν τον ρυθμό τους ούτε και μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου, με τον Ρονάλντο να χάνει μεγάλη ευκαιρία για το 3-0 στο 48` όταν και βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Στεκέλενμπουργκ, αλλά ο τελευταίος μπλόκαρε η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και κατέληξε σε κόρνερ.

Ο πορτογάλος όμως δεν αστόχησε και στη φάση του 70ου λεπτού όταν και πλάσαρε τον αντίπαλο γκολκίπερ ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ σε 3-0. Οι παίκτες του Αίαντα δεν έδειχναν ικανοί για να απαντήσουν στον εναπομείναντα χρόνο, ενώ στο 81` δέχθηκαν και τέταρτο γκολ, όταν ο Ρονάλντο εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Οζίλ σε ανατροπή του Εμανουέλσον και ολοκλήρωσε τον θρίαμβο της Ρεάλ.

Να σημειωθεί ότι οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν με εννέα παίκτες, εξαιτίας των αποβολών με δεύτερες κίτρινες κάρτες των Αλόνσο και Ράμος στο 87` και στο 91` αντίστοιχα.

Οσέρ - Μίλαν: 0-2 (64` Ιμπραΐμοβιτς, 90`+1` Ροναλντίνιο)

8ος όμιλος
Μπράγκα - Αρσεναλ: 2-0 (83`, 90`+3` Ματέους)
Παρτιζάν Βελιγραδίου - Σαχτάρ Ντόνετσκ: 0-3 (52` Στεπανένκο, 59` Τζάντσον, 68` Εντουάρντο)



ΠΗΓΗ:Sport