Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Η “μεγάλη απάτη” του Καραμανλή

«Βόμβες» εκτοξεύει ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Χανς Αϊχελ σε αποκλειστική του συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», καθώς απαντά στο κρίσιμο ερώτημα ποια περίοδο παραποιήθηκαν τα στοιχεία για την ελληνική οικονομία.

Ο Χανς Αϊχελ, ο άνθρωπος που υπέγραψε το 2000 την ένταξή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, επιρρίπτει αποκλειστικά τις ευθύνες για την ελληνική κρίση στον πρώην πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή.

Σημειώνει δε, πως «κανείς δεν ξεγέλασε τις Βρυξέλλες το 2000, αλλά αυτό που συντελέστηκε το 2009 - όταν πριν από τις εκλογές η κυβέρνηση έλεγε ότι το έλλειμμα είναι 6,4%, ενώ αμέσως μετά αποδείχθηκε ότι ήταν 13,6% και ύστερα μάλιστα από την πρόσφατη διόρθωση της τρόικας 15,4% του ΑΕΠ- δεν είναι πια τέχνασμα, είναι καραμπινάτη απάτη».

Παράλληλα εξηγεί ότι πριν από 10 χρόνια, δηλαδή κατά τη χρονιά ένταξης της Ελλάδας στο ευρώ, όλοι ήξεραν ότι δεν τηρούσε το κριτήριο του Μάαστριχτ για το συνολικό έλλειμμα και πως η χώρα δε ήταν στο ίδιο επίπεδο με τη Γαλλία και τη Γερμανία, αφήνοντας αιχμές και για την ελληνική στατιστική υπηρεσία, πως δεν ήταν ότι καλύτερο.


Πηγή:http://www.newsbomb.gr/politiki/story/i-megali-apati-tou-karamanli