Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Μοιράζουν 131 ευρώ σε καθέναν από τους 4.175 αρχηγούς γεωργικών εκμεταλλεύσεων

Το ποσό των 131 ευρώ (!) θα εισπράξει κάθε αρχηγός γεωργικής εκμετάλλευσης, σύμφωνα με την ΚΥΑ που υπογράφουν από κοινού οι υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Σκανδαλίδης και Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.

Με την συγκεκριμένη ΚΥΑ εγκρίνεται το ποσό των 982.175 ευρώ για το πρόγραμμα «Δίκτυο Γεωργικής Λογιστικής Πληροφόρησης». Ο συνολικός αριθμός των γεωργικών εκμεταλλεύσεων ανέρχεται σε 4.175. Αναλυτικά, η απόφαση αναφέρει τα εξής:

Αναλυτικά, η απόφαση αναφέρει τα εξής:
1. Εγκρίνουμε τη διάθεση συνολικού ποσού 982.175 € από τις πιστώσεις του Φ. 29/110, Κ.Α.Ε. 5329 του Τακτικού Προϋπολογισμού του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για την οικονομική εξυπηρέτηση του συγχρηματοδοτούμενου κοινοτικού προγράμματος «Δίκτυο Γεωργικής Λογιστικής Πληροφόρησης».
2. Το ανωτέρω χρηματικό ποσό θα διατεθεί για την κάλυψη των εξής δαπανών:
α) Την κατ’ αποκοπή αμοιβή των αρχηγών των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, για τα λογιστικά στοιχεία
που τήρησαν το λογιστικό έτος (έτος χρήσης) 2008, καθώς και για την κάλυψη ανειλημμένων υποχρεώσεων παρελθόντων ετών ίδιας αιτιολογίας, μέχρι συνολικού ποσού 546.925 €.
β) Την επιτόπια συλλογή από τις αρμόδιες Υπηρεσίες των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων των λογιστικών στοιχείων που τηρήθηκαν από τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις το λογιστικό έτος (έτος χρήσης) 2009, σύμφωνα με τα άρθρα 8, 9, 13 και 15 του Κανονισμού 1217/09 του Συμβουλίου, μέχρι συνολικού ποσού 374.250 €.
γ) Την κατάρτιση του Σχεδίου Επιλογής των εκμεταλλεύσεων που απαρτίζουν το δείγμα, σύμφωνα με τα άρθρα 4 και 6 του Κανονισμού 1291/2009 της Επιτροπής, τη στατιστική και γεωγραφική τεκμηρίωση της ορθότητάς του, την αλγοριθμική διασύνδεση της διαδικασίας με τον υφιστάμενο σχεδιασμό του Δικτύου, καθώς και τη στατιστική εκτίμηση της τυπικής απόδοσης πριν την αποστολή της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με το έγγραφο RI/CC 1500 rev. 3, την αλγοριθμική διασύνδεση της διαδικασίας με τον υφιστάμενο σχεδιασμό του Δικτύου, μέχρι συνολικού ποσού 37.000 €.
δ) Τις μετακινήσεις στο εσωτερικό και εξωτερικό των υπαλλήλων της Διεύθυνσης Γεωργικών Εφαρμογών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που ασχολούνται με το πρόγραμμα, σύμφωνα με το άρθρο 7 του Κανονισμού 1217/09 του Συμβουλίου, μέχρι συνολικού ποσού 14.000 €.
ε) Το λογισμικό που απαιτείται για τον υποχρεωτικό ηλεκτρονικό έλεγχο των δελτίων πριν την παράδοσή τους στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με το έγγραφο RI/CC 1350 v.24 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μέχρι συνολικού ποσού 10.000 €.
3. Καθορίζουμε ως ακολούθως τις λεπτομέρειες εφαρμογής της παρούσας κοινής απόφασης:
α) Εγκρίνουμε τη διάθεση του ποσού 546.925 €, για την κατ’ αποκοπή αμοιβή των αρχηγών των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, κατ’ εφαρμογή της παραγράφου (2α) της παρούσας.
β) Εγκρίνουμε τη διάθεση του ποσού 374.250 €, για την επιτόπια συλλογή των λογιστικών στοιχείων που τηρήθηκαν από τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις το λογιστικό έτος (έτος χρήσης) 2009, από τις αρμόδιες Υπηρεσίες των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, κατ’ εφαρμογή της παραγράφου (2β) της παρούσας.
Η συγκεκριμένη δαπάνη αφορά μόνο στους υπαλλήλους των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων οι οποίοι θα απασχοληθούν στο πρόγραμμα και θα τεκμηριωθεί με τις πραγματοποιηθείσες μετακινήσεις για τους σκοπούς του προγράμματος στο Όργανο−Σύνδεσμο, που είναι η Διεύθυνση Γεωργικών Εφαρμογών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μέχρι τον Απρίλιο του 2011.
γ) Εγκρίνουμε τη διάθεση ποσού 37.000 €, για την κατάρτιση του Σχεδίου Επιλογής των εκμεταλλεύσεων του δείγματος, καθώς και για τη στατιστική εκτίμηση της τυπικής απόδοσης, κατ’ εφαρμογή της παραγράφου (2γ) της παρούσας.
Εξουσιοδοτείται ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Γεωργικών Εφαρμογών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για την υπογραφή κάθε πράξης που απαιτείται.
δ) Εγκρίνουμε τη διάθεση ποσού 14.000 €, για τις μετακινήσεις στο εσωτερικό και εξωτερικό των υπαλλήλων της Διεύθυνσης Γεωργικών Εφαρμογών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που ασχολούνται με το πρόγραμμα, κατ’ εφαρμογή της παραγράφου (2δ)
της παρούσας.
Εξουσιοδοτείται ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Γεωργικών Εφαρμογών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για την υπογραφή κάθε πράξης που απαιτείται.
ε) Εγκρίνουμε τη διάθεση ποσού 10.000 €, για το λογισμικό που απαιτείται για τον υποχρεωτικό ηλεκτρονικό έλεγχο των δελτίων πριν την παράδοσή τους στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κατ’ εφαρμογή της παραγράφου (2ε) της παρούσας.
Εξουσιοδοτείται ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Γεωργικών Εφαρμογών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για την υπογραφή κάθε πράξης που απαιτείται.

Πηγή:http://www.agrotypos.gr/index.asp?mod=articles&ID=61206