Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Πριν από λίγη ώρα σε φιλικό ματς: Αυστρία-Ελλάδα 1-2

Τα Χριστούγεννα είναι ακόμα... μακριά αλλά οι Γιώργος Φωτάκης και Γιώργος Σαμαράς βιάστηκαν να ανταλλάξουν δώρα!
Οι δύο παίκτες έδωσαν ο ένας την ασίστ στο γκολ του άλλου και η Εθνική ομάδα επικράτησε με 2-1 στην Αυστρία, στο τελευταίο τεστ για το 2010. Σαμαράς (53’) και Φωτάκης (81’) τα γκολ, η Αυστρία είχε ισοφαρίσει στο 67’ με τον Φουκς. Ο Τζόρβας απέκρουσε πέναλτι μόλις στο 4’, ευθύνεται όμως για το γκολ της ισοφάρισης των Αυστριακών, ενώ ακυρώθηκε κακώς γκολ των γηπεδούχων στο 36’.

Η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το σχήμα που παρέταξε ο Φερνάντο Σάντος είχε νέα πρόσωπα τους Κονέ και Χριστοδουλόπουλο, αλλά ήταν λογικό με τα κουρασμένα κορμιά των Καραγκούνη, Κατσουράνη και Σαμαρά στην τριάδα του άξονα οι Αυστριακοί να έχουν πολλές ευκαιρίες να βγάζουν κάθετο ποδόσφαιρο. Ετσι νωρίς νωρίς προέκυψε το πέναλτι, την εκτέλεση του Κλάιν όμως έβγαλε ο Τζόρβας, μόλις στο 4’, ενώ το πρώτο τέταρτο ήταν πολύ πιεστικό από τους γηπεδούχους.

Μετά το 15’ η ελληνική ομάδα κάπως κατάφερε να ρίξει το ρυθμό, αλλά και πάλι δεν μπόρεσε να βγάλει ευκαιρίες. Ο Κονέ προσπάθησε να περάσει κάθετες πάσες προς τους επιθετικούς, ήταν δραστήριος αλλά δεν κατάφερε να δώσει κι αυτός το κάτι παραπάνω στον Σάντος. Ενώ στην άμυνα ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος ήταν πολύ νευρικός, έκανε πολλά λάθη και δεν έδινε καμία εμπιστοσύνη.

Και μετά το 30’ η Αυστρία έγινε και πάλι πιεστική και φορτική για τα καρέ του Τζόρβα και στο 36’ ο Ελβετός διαιτητής Κέφερ ανακάλυψε επιθετικό φάουλ του Μαϊερχόφερ στον Ελληνα τερματοφύλακα. Το πεντακάθαρο γκολ των Αυστριακών δεν μέτρησε ποτέ, ενώ στο επόμενο λεπτό το σουτ του Μαϊερχόφερ πέρασε μόλις άουτ.

Στην επανάληψη τα πράγματα ξεκίνησαν καλά για την Εθνική και στο 53’ από σέντρα του νεοεισελθόντος Φωτάκη ο Σαμαράς άνοιξε το σκορ. Στην πρώτη ελληνική ευκαιρία αλλά σύντομα οι Αυστριακοί αύξησαν την πίεση και στο 67’ ισοφάρισαν με τον Φουκς, χάρη και σε τραγική εκτίμηση του Τζόρβα στο σουτ του αριστερού μπακ των γηπεδούχων.

Ο Σάντος έδωσε χρόνο συμμετοχής σε Βύντρα, Φωτάκη, Φετφατζίδη και Καφέ, η Αυστρία πλησίασε στο 2-1 με τον Αρναούτοβιτς στο 72’. Μετά την έξοδο του Σαλπιγγίδη ο Σαμαράς πέρασε σε ρόλο κυνηγού και στο 81’ έκανε όλη τη δουλειά, έδωσε το έτοιμο γκολ στον Φωτάκη και εκείνος δεν αστόχησε. Οι ρόλοι αντιστράφηκαν και η Εθνική με το γκολ του άσου του ΠΑΟΚ πήρε τη φιλική νίκη. Θρίλερ το φινάλε, με την Εθνική να χάνει ευκαιρίες με Καραγκούνη και Φωτάκη αλλά και η Αυστρία πλησίασε στο 2-2 στο 88’ με τον Γιάνκο.

Αυστρία – Ελλάδα 1-2
67’ Φουκς – 53’ Σαμαράς, 81’ Φωτάκης

ΑΥΣΤΡΙΑ: Μάχο (46’ Γκρατσάι), Κλάιν, Πρεντλ, Σίμερ, Φουκς, Κάβλακ (58’ Γιάνκο), Πέλιβαν (69’ Σάρνερ), Αλάμπα, Αρναούτοβιτς (88’ Γιάντσερ), Γιουνούζοβιτς, Μάιερχοφερ (69’ Λιντς).
ΕΛΛΑΔΑ: Τζόρβας, Τοροσίδης (46’ Βύντρα), Παπασταθόπουλος, Α.Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Κατσουράνης, Καραγκούνης (91’ Μάκος), Χριστοδουλόπουλος (85’ Γεωργιάδης), Κονέ (46’ Φωτάκης), Σαμαράς, Σαλπιγγίδης (71’ Φετφατζίδης).


Πηγή: http://www.sportnet.gr/report.php?id=244218