Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Ο πολιούχος Άι-Δημήτρης θα κάνει το θαύμα του

Ενδιαφέρει πάρα πολύ τους αγρότες,μάλλον τους καίει...


Την Τρίτη 26 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η πίστωση του 50% της ενιαίας ενίσχυσης στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών, με στόχο να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, παρ’ όλο που παρεμβάλλεται η αργία της 28ης Οκτωβρίου. Αυτό θα ανακοινωθεί την ερχόμενη Δευτέρα από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κ. Σκανδαλίδη και τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, Θάνο Καπρέλη. Παράλληλα, θα δοθεί στη δημοσιότητα ένα σαφές ετήσιο χρονοδιάγραμμα με βάση το οποίο θα δίνονται οι κοινοτικές ενισχύσεις και θα επιστρέφονται οι παρακρατηθέντες φόροι (ΦΠΑ και αγροτικό πετρέλαιο) στους αγρότες.

Όπως προέκυψε από τη συζήτηση που διεξήχθη κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου στη Λάρισα την Κυριακή 17 Οκτωβρίου, το χρονοδιάγραμμα σχεδιάζεται έτσι ώστε μέχρι τον Ιούνιο της κάθε χρονιάς να έχουν ολοκληρωθεί σταδιακά και κάθε μήνα όλες οι πληρωμές που αφορούν τον αγροτικό κόσμο ξεκινώντας από την εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης τον Δεκέμβριο.

Έτσι, προχωρώντας σε ένα πρώτο σχέδιο χρονοδιαγράμματος, που το παρουσίασε στους παραβρισκόμενους εκπροσώπους των αγροτών, ο κ. Σκανδαλίδης είπε ότι οι ενισχύσεις και οι επιστροφές του 2010 θα δοθούν ως εξής: Στις 26-29 Οκτωβρίου το 50% της ενιαίας ενίσχυσης, στις 17 Δεκεμβρίου το υπόλοιπο της ενιαίας ενίσχυσης, τον Φεβρουάριο η συνδεδεμένη ενίσχυση, τον Μάρτιο η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το πετρέλαιο των αγροτών και τον Απρίλιο η επιστροφή του ΦΠΑ. Οι μήνες Μάιος και Ιούνιος θα αποτελούν περίοδο εκκαθάρισης όλων των εκκρεμοτήτων.


Πηγή:http://www.agronews.gr/content/view/61434/39/lang,el/