Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

Συναυλία εκκλησιαστικής μουσικής στην Παραλία Κατερίνης

  H Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Παραλίας, το Σύλλογο Ενοικιαζομένων
Διαμερισμάτων Παραλίας, το Σύλλογο Επαγγελματιών Παραλίας «Κερδώος Ερμής» και το Μορφωτικό-Εξωραϊστικό Σύλλογο Παραλίας διοργανώνουν συναυλία εκκλησιαστικής μουσικής με την Νεανική Χορωδία του Καθεδρικού Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος της Βίνιτσας Ουκρανίας, την Πέμπτη 2 Αυγούστου, και ώρα 9.30μ.μ. στον Ιερό της Αγίας Φωτεινής στην Παραλία Κατερίνης. Η είσοδος είναι ελεύθερη.


          Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει παλαιοχριστιανικούς, βυζαντινούς και μεταβυζαντινούς ύμνους καθώς και μοτέτα από την εποχή της αναγέννησης έως σήμερα.      
          Η πολυβραβευμένη αυτή νεανική χορωδία ιδρύθηκε το 1993 με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου κ. Μακάριου, Αρχιεπισκόπου Βίνιτσας και Μογιλέβ-Ποντόλσκι. Απαρτίζεται από αγόρια και κορίτσια 5-18 ετών και έχει λάβει μέρος σε διάφορα φεστιβάλ και διαγωνισμούς στην Ανατολική Ευρώπη, στην Πολωνία, στη Σερβία και φυσικά στην Ουκρανία, αποσπώντας πολλά βραβεία και αποκομίζοντας πάντα τα καλύτερα σχόλια.


          Η  Νεανική Χορωδία ανανεώνεται συνεχώς με καινούργια παιδιά και από το «φυτώριο» της έχουν βγει χορωδοί και διακεκριμένοι σολίστες με καριέρα στο εξωτερικό και την Ουκρανία.
          Μέσα από τέτοιες μουσικές δημιουργίες οι σχέσεις της τοπικής Εκκλησίας με την ομόδοξη χώρα της Ουκρανίας αναπτύσσονται  σε διάφορους τομείς καλύπτοντας συγχρόνως και πτυχές της εκκλησιαστικής ζωής.