Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΕΣ ΣΤΟΝ ΤΣΕΧΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΟΙ ΦΕΤΙΝΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΓΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 47ΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ

 Το θερινό σινεμά μας πάει... Τσεχία

Με πολύ κόσμο, ιδανικό καιρό και μια υπέροχη ταινία ξεκίνησαν το βράδυ της Τρίτης 31 Ιουλίου, στο ανοικτό θέατρο του πάρκου της Κατερίνης, οι θερινές βραδιές της Κινηματογραφικής Λέσχης Κατερίνης που  το φετινό καλοκαίρι είναι ενταγμένες στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ολύμπου.


Μάλιστα οι προβολές είναι αφιερωμένες στον τσέχικο κινηματογράφο καθώς τιμώμενη χώρα του  47ου Φεστιβάλ  Ολύμπου είναι η  Τσεχική Δημοκρατία. Στη χθεσινή πρώτη προβολή το κοινό απόλαυσε τη ρετρό κωμωδία «Ζεστές Φωλιές», μία γλυκόπικρη ιστορία ενηλικίωσης με φόντο τα ιστορικά γεγονότα της Άνοιξης της Πράγας του 1968 και την εγκαθίδρυση της σοβιετικής κατοχής.

Το κοινό καλωσόρισε η πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Αθηνά Κοκόγια η οποία ευχαρίστησε τον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου που «αγκάλιασε» και ενέταξε στο πρόγραμμά του τις θερινές προβολές της Λέσχης δίνοντας επιπλέον στους σινεφίλ  τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή, μέσω των κινηματογραφικών ταινιών, με την τσέχικη κουλτούρα και τον τσέχικο πολιτισμό.  Όπως χαρακτηριστικά είπε η πρόεδρος «ο κινηματογράφος μπορεί να μην μπορεί να αλλάξει τον κόσμο, θέτει όμως ερωτήματα» σηματοδοτώντας έτσι την  έναρξη της βραδιάς.


Η επόμενη προγραμματισμένη προβολή είναι τη Δευτέρα 6 Αυγούστου στις 21:00  με την ταινία «ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΤΙΓΡΗΣ»  ενώ η, εξ αναβολής, λόγω του εθνικού πένθους, προβολή της ταινίας «ΚΟΛΙΑ», θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Αυγούστου στις 21:00, πάντα στο ανοικτό θέατρο του πάρκου της πόλης.