Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης: Τα παιδιά συμμετείχαν με κέφι, ενθουσιασμό και ενεργό ενδιαφέρον στο εργαστήριο συναισθημάτων του Κέντρου Πρόληψης «ΑΤΡΑΚΤΟΣ»

 Σε ένα πρωτότυπο εργαστήριο παρακολούθησης και ανάλυσης
κινηματογραφικής ταινίας, το οποίο τιτλοφορείται «ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΩ;!» σχετικού με τα συναισθήματα, χαράς, λύπης, θυμού συμμετείχαν σήμερα, με ενεργό ενδιαφέρον και ενθουσιασμό τα παιδιά ηλικίας 4-12 ετών, που λαμβάνουν μέρος στα καλοκαιρινά προγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κατερίνης.
Ειδικότερα, ψυχολόγος και κοινωνιολόγος του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Πιερίας «ΑΤΡΑΚΤΟΣ» συνεργάστηκαν με τους υπεύθυνους της βιβλιοθήκης και παρουσίασαν στα παιδιά συμπεριφορές, αξίες, στάσεις που επικεντρώνονται στην αναγνώριση και διαχείριση συναισθημάτων ως βασικών εφοδίων, για τη διασφάλιση της  καλής ποιότητας ζωής, καθώς και της επαγγελματικής εξέλιξης.


Το εργαστήριο θα επαναληφθεί και την Δευτέρα 06 Αυγούστου, ώρες 10.00 π.μ.-13.00  στο χώρο της βιβλιοθήκης.

«Αγαπημένα δεδομένα: παρατηρώ και μετρώ τον κόσμο» στις δημοτικές βιβλιοθήκες Κατερίνης και Κορινού

Παράλληλα, υλοποιούνται καθημερινά στις δημοτικές βιβλιοθήκες Κατερίνης & Κορινού αντίστοιχα, τα προγράμματα της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018, που φέτος φέρει τον τίτλο: «Αγαπημένα δεδομένα: παρατηρώ και μετρώ τον κόσμο».
Το μαγικό αυτό ταξίδι στον κόσμο των αριθμών και των πληροφοριών που αποτυπώνεται καθημερινά στο προσωπικό ημερολόγιο των παιδιών που τους προσφέρει κάθε Βιβλιοθήκη, θα διαρκέσει έως τις 07 Σεπτεμβρίου.


Καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι Βιβλιοθήκες συντονίζουν τις δράσεις τους στην ιστοσελίδα network.nlg.gr και μοιράζονται τις ερευνητικές τους εμπειρίες στα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιώντας το hashtag #ΚΕ2018gr.