Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 4ο Φεστιβάλ Πολιτισμού και Παράδοσης ‘’Πύδνεια 2018‘’ στο Βυζαντινό κάστρο της Αρχαίας Πύδνας

Φιλανθρωπικός- Πολιτιστικός- Λαογραφικός Σύλλογος Μακρυγιάλου
‘’ Η Στέγη της  Αγάπης ‘’



Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία την περασμένη Παρασκευή 20  και Σάββατο 21  Ιουλίου 2018 το 4ο Φεστιβάλ Πολιτισμού και Παράδοσης  ‘’Πύδνεια 2018‘’ στο Βυζαντινό κάστρο της Αρχαίας Πύδνας στο Μακρύγιαλο Πιερίας,  έχοντας αφήσει τις καλύτερες  εντυπώσεις   σε όσους το τίμησαν και  το  παρακολούθησαν. 


Την πρώτη ημέρα  το Μουσικό Σχολείο  Κατερίνης  μας ταξίδεψε  με τη μουσική του  σε όλες τις  περιοχές της Ελλάδας και του Πόντου υπό τη διεύθυνση του κ, Τζορμπατζίδη Λάζαρου   ενώ  από τα χορευτικά   τμήματα   του συλλόγου μας παρουσιάστηκαν   χοροί από  διάφορες   περιοχές (Θράκη- Μακεδονία- Κρήτη και Πόντο).
 

Το Σάββατο 21 Ιουλίου η Μελίνα Ασλανίδου μάγεψε με τη μελωδική φωνή της παρουσιάζοντας ένα δυνατό μουσικό πρόγραμμα με pop, λαϊκές  , έντεχνες  και παραδοσιακές μελωδίες  σε μια μοναδική συναυλία.

 
Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Μαυρίδου Σοφία, ο Δήμαρχος Δήμου  Πύδνας- Κολινδρού κ. Λαγδάρης  Ευάγγελος, ο Αντιδήμαρχος  κ. Πορφυρίδης  Χριστόφορος , ο περιφερειακός σύμβουλος  κ. Μπιτόπουλος Στέφανος  , δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου μας και πλήθος κόσμου.


Να  ευχαριστήσουμε σε αυτό το σημείο τους  μεγάλους  χορηγούς  του φεστιβάλ: 1)mikel cafe  Κατερίνης, 2) φωτοβολταϊκά συστήματα Νερόπουλος Αλέξανδρος 3)   παραδοσιακές φορεσιές  - Ζερζελίδης  Δημήτρης  4)  μυδοκαλλιέργεις  -GRANDE COZZE  Μαυρίδης Σάββας. Τους χορηγούς επικοινωνίας : viva fm 88.3 , mousikopanorama  100.8 .
Eπίσης την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και το ΔΗΦΟΠΑΠΠΟΥ Δήμου Πύδνας – Κολινδρού για τη στήριξη τους.
Την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας  για την παραχώρηση του βυζαντινού κάστρου της Αρχαίας Πύδνας.
Τα ελληνικά μάρκετ Κατερίνης  (Νικολέτα Τσίγκα) και τη δημοτική σύμβουλο  του  Δήμου Πύδνας –Κολινδρού κ. Κομπατσιάρη Μαριάννα  για την προσφορά τους σε νερά.

Όλους τους χορηγούς που μας στήριξαν και μας στηρίζουν κάθε χρόνο και συμβάλουν καθοριστικά στην επιτυχημένη διοργάνωση του φεστιβάλ,  τον κόσμο που  με  τη μαζική συμμετοχή τους  σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων και η αγάπη που  δείχνουν  μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη θέρμη και του χρόνου.


Αφήσαμε τελευταίους τους εθελοντές μας μικρούς και μεγάλους  λέγοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς στον καθένα ξεχωριστά, που ενώσαμε τις δυνάμεις μας για τον σκοπό αυτό αλλά κυρίως , που διαδώσαμε το μήνυμα του εθελοντισμού και την αγάπη μας γι΄ αυτό τον τόπο. 

Τέλος ο πρόεδρος του συλλόγου Γιάννης Σαββίδης ανανέωσε το ραντεβού για του χρόνου.