Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΑΙΘΟΥΣΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΣΤΟ 17ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

 Το όνομα του Γέροντα Μητροπολίτη Αγαθόνικου έδωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος στη Βιβλιοθήκη του Σχολείου



Δύο πρότυπες αίθουσες, Βιβλιοθήκης και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, κοσμούν πλέον το περιβάλλον του 17ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης (Βιοκλιματικό) ενισχύοντας την εκπαιδευτική διαδικασία. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος εγκαινίασε το έργο και έδωσε στη Βιβλιοθήκη το όνομα του «Μητροπολίτη Αγαθόνικου».


Οι δύο αναπλασμένες σχολικές αίθουσες εγκαινιάστηκαν την Τετάρτη 30 Μαΐου και είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας του Σχολείου με τη Μητρόπολη, το Δήμο Κατερίνης και τη Σχολική Επιτροπή, τον Σχολικό Σύμβουλο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και το Σύλλογο Διδασκόντων του Σχολείου. Οι δύο αίθουσες έχουν πλήρως ανακαινιστεί, διαμορφωθεί και εξοπλιστεί σύμφωνα με τα σύγχρονα πρότυπα σχολικών αιθουσών Βιβλιοθήκης – αναγνωστηρίου και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.



Τα εγκαίνια

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο, ο οποίος ήταν και βασικός υποστηρικτής της ολοκλήρωσης του έργου. Στα εγκαίνια, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Κατερίνης κα Πιπίτσα Μακρίδου – Παρτσαλίδου, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιώργος Ίτσιος, ο Σχολικός Σύμβουλος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κ. Νίκος Γραίκος, ο Διευθυντής του 17ου Δημοτικού Σχολείου κ. Δημήτρης Μπόζογλου, ο Δ/ντης του 18ου Δ. Σχολείου κ. Χρήστος Βιδάκης, ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Μαυρίδης και τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, δάσκαλοι, γονείς και μαθητές. Στο τέλος της εκδήλωσης μαθητές του σχολείου παρουσίασαν πρόγραμμα με παντομίμα και μουσική.


Δ. Μπόζογλου: «Ευχαριστώ από καρδιάς όσους συνέβαλαν στη δημιουργία καλύτερων ευκαιριών μάθησης»


Την εκδήλωση άνοιξε μ’ ένα θερμό καλωσόρισμα ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Δημήτρης Μπόζογλου, ο οποίος ευχαρίστησε τους αρωγούς της προσπάθειας: «Οι δύο αυτές αίθουσες αποτελούν την 1η φάση ενός σχεδιασμού που θέσαμε σε βάθος τριετίας. Ευχαριστώ από καρδιάς όλους όσους μας στήριξαν ώστε να δώσουμε στους μαθητές μας σήμερα περισσότερες και καλύτερες ευκαιρίες μάθησης. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Γεώργιο για την καθοριστική συμβολή του, το Δήμαρχο Κατερίνης, τον εκπρόσωπό του και Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ίτσιο, τον Σχολικό Σύμβουλο κ. Γραίκο, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Γιάννη Μαυρίδη για την άριστη συνεργασία και συμπόρευση, τους συναδέρφους μου από το σύλλογο Διδασκόντων για την εθελοντική και ακούραστη εργασία, τον Γραμματέα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Δημήτρη Φιλιππίδη για το χρόνο και την τεχνογνωσία στη λειτουργία της αίθουσας Η/Υ, και τους κ.κ. Νίκο Πουτουρίδη, Γιάννη Λαζαρίδη και Χρήστο Λιάκο για τη δωρεά τους».


Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος: «Στηρίζουμε κάθε προσπάθεια που προάγει το καλό του τόπου»

Λαμβάνοντας το λόγο ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος, υπογράμμισε: «Είναι μια ευχάριστη συγκυρία να βρισκόμαστε σ’ ένα καινούργιο σχολείο της πόλης μας με συνθήκες που επιτρέπουν τις προσδοκίες για περαιτέρω ανάπτυξη, αφού λειτουργεί σε μια περιοχή που κατοικούν νέα ζευγάρια και οικογένειες. Το σχολείο αυτό είναι ένα ζωντανό κύτταρο μάθησης σε πρωτοβάθμιο επίπεδο. Ένα δημοτικό σχολείο που παρέχει παιδεία ουσιαστικά. Συγχαίρω όλους τους υπευθύνους και συνοδοιπόρους στη προσπάθεια δημιουργίας τέτοιων πρότυπων και υποστηρικτικών χώρων που λειτουργούν παράλληλα με τα κύρια μαθήματα στις αίθουσες διδασκαλίας. Στο πλαίσιο αυτό, η Μητρόπολή μας πάντα συμβάλλει και συμμετέχει στην ολοκλήρωση τέτοιων καλών προσπαθειών. Είθε όλοι μας να εργαζόμαστε για το κοινό καλό και την ανάπτυξη του τόπου μας».


Γ. Ίτσιος: «Η Παιδεία είναι πρώτος στόχος για το Δήμο μας»

«Πρώτος στόχος για το Δήμο μας είναι η Παιδεία. Καθημερινά αγωνιζόμαστε για να βελτιώνουμε και να παρέχουμε καλύτερες συνθήκες στους μαθητές του τόπου μας. Είμαστε παρόντες και σ’ αυτό το έργο και είναι μεγάλη η χαρά μας να βλέπουμε ένα πρότυπο σχολείο, όπως το βιοκλιματικό, υπό την καθοδήγηση ανθρώπων με μεράκι και όρεξη για δουλειά, συνεχώς να βελτιώνεται και να αποκτά νέα δυναμική», σημείωσε ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κατερίνης.


Ν. Γραίκος: «Υποστηρίζουμε τις προσπάθειες αναβάθμισης των σχολικών χώρων»

«Χαιρόμαστε για το έργο που έχει επιτευχθεί στο σχολείο αυτό. Ο δικός μας ρόλος είναι υποστηρικτικός για το πώς οι σχολικοί χώροι μπορούν να αναβαθμιστούν και να γίνουν αποτελεσματικότεροι προς όφελος της εκπαιδευτικής διαδικασίας και κυρίως των μαθητών μας», τόνισε ο Σχολικός Σύμβουλος.


Γ. Μαυρίδης: «Το έργο της εκπαίδευσης έχει συνέχεια και μας χρειάζεται όλους»

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος σήμερα. Οι δύο αυτές αναβαθμισμένες αίθουσες είναι «στολίδια» για το σχολείο μας στη διάθεση των παιδιών μας. Είναι η τρίτη χρονιά που λειτουργεί το σχολείο μας και από την πρώτη στιγμή, ως Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων μαζί με τους συναδέρφους μου στο Σύλλογο, τον πρώην Διευθυντή Χρήστο Βιδάκη και τον νυν Δημήτρη Μπόζογλου καθώς και όλο το έμψυχο δυναμικό του σχολείου δίνουμε καθημερινά μάχες για την παροχή βελτιωμένων υποδομών και πρωτοποριακών συνθηκών μάθησης. Είναι τιμή μας που δίπλα μας, πολύτιμος αρωγός στην προσπάθειά μας, είναι ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος και είμαι βαθιά συγκινημένος γιατί όταν θέσαμε στη διάθεσή του την απόφαση για το όνομα της Βιβλιοθήκης, πρότεινε να δοθεί το όνομα του αγαπητού Γέροντα Μητροπολίτη κ. Αγαθόνικου. 


Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δήμο Κατερίνης και όλους όσους έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στο ταξίδι αυτό της εκπαίδευσης των παιδιών μας. Το έργο αυτό έχει διάρκεια και συνέχεια και μας χρειάζεται όλους», δήλωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

  

              Ο Πρόεδρος                                 Ο Γενικός Γραμματέας
     Μαυρίδης Ιωάννης                                 Φιλιππίδης Δημήτριος