Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Νέες Προσλήψεις Ιατρών, Αξιοποίηση του Παλιού Νοσοκομείου, Ελικοδρόμιο

Α. Μυστρίδης: «Ο αγώνας μας για τον πολίτη είναι καθημερινός»


Ο αγώνας μας είναι καθημερινός όχι μόνο της Διοίκησης αλλά και των εργαζόμενων σε συνθήκες οικονομικής δυσπραγίας, επισημαίνει ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κατερίνης κ. Ανέστης Μυστρίδης.

14 επιπλέον προσλήψεις
Ένα από τα βασικά προβλήματα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Διοίκηση ήταν αυτό της υποστελέχωσης όταν ανέλαβε τα ηνία του Οργανισμού. Προβήκαμε ήδη σε δεκατέσσερις (14) επιπλέον προσλήψεις Ιατρών και επίκεινται επτά (7) ακόμη θέσεων οργανικών που έχουν εγκριθεί. Αναμένεται να ξεκινήσει η σχετική διαδικασία μέσω της Υ.ΠΕ. ώστε να συντομεύσει ο χρόνος πρόσληψης που εκτιμάται ότι θα είναι τρεις μήνες. Με το  παλιό σύστημα μπορούσε να αγγίξει μέχρι και τον ένα χρόνο από την στιγμή της προκήρυξης μέχρι την ώρα που θα ερχόταν ο Ιατρός στο Νοσοκομείο.
Προσλήψεις στον Ψυχιατρικό Τομέα και επικουρικών Ιατρών
Επίσης εκτός από τις επτά νέες προσλήψεις, «τρέχουν»  και τέσσερις  διαδικασίες προσλήψεις ιατρών του ψυχιατρικού τομέα. Επιπλέον είναι  στη φάση της έγκρισης στο Υπουργείο  Υγείας άλλες πέντε  θέσεις επικουρικών Ιατρών, δηλαδή  στο σύνολο άλλες δεκαέξι (16) θέσεις Ιατρών.
Αξιοπρεπής εικόνα του Νοσοκομείου
«Η εικόνα πλέον έχει αλλάξει. Είναι μια εικόνα αξιοπρεπής για το Νοσοκομείο μας, μια εικόνα ότι γίνεται δουλειά , μια εικόνα όπου ο κόσμος νιώθει πλέον ότι αυτός ο Οργανισμός μπορεί με ασφάλεια και με ποιότητα, να παρέχει τις υπηρεσίες που του επιβάλλει ο ρόλος που επιτελεί» σημειώνει ο κ. Μυστρίδης.
«Ο βασικός σκοπός της Διοίκησης είναι να αυξηθεί η ευκολία πρόσβασης στο Νοσοκομείο. Οι  υπηρεσίες πρέπει  να διευκολύνουν την ζωή των ασθενών. Αυτός είναι ένας καθημερινός αγώνας ο οποίος δε φαίνεται» τονίζει ο Διοικητής του Νοσοκομείου.
Στην τελική ευθεία το Ελικοδρόμιο
Σε ότι αφορά την κατασκευή του ελικοδρομίου  έχουν γίνει οι προεγκρίσεις και οι εγκρίσεις  και τώρα εκπονούνται οι σχετικές μελέτες. Έχει γίνει αίτημα για συνδρομή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όπου η ανταπόκριση ήταν άμεση. Το υπουργείο θα διαθέσει και μηχανήματα για τα χωματουργικά.
Αξιοποίηση χώρων του παλιού Νοσοκομείου
Στους στόχους της Διοίκησης ήταν επίσης και η αξιοποίηση  του παλιού Νοσοκομείου. Η πρώτη επιδίωξη ήταν να σταματήσει η εγκατάλειψη του παλιού κτιρίου και να διατεθούν οι χώροι  σε τέτοιες δομές για τις οποίες δεν θα πληρωνόταν ενοίκια. Δομές που έχουν σχέση με την Υγεία. Η πρώτη κίνηση ήταν να παραχωρηθεί χώρος στο ΕΚΑΒ . Αυτόματα δημιουργήθηκαν και οι συνθήκες φύλαξης του χώρου. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε μια ψυχιατρική δομή η «Θάλεια». Στόχος είναι, το μεγαλύτερο μέρος να αποδοθεί σε δημοσίου συμφέροντος δομές.
Επίσης σε εξέλιξη είναι η δημιουργία της δεύτερης ΤΟΜΥ  στην Κατερίνη η οποία έχει εγκριθεί, ενώ έχει  παραχωρηθεί δεύτερος χώρος στον ΕΟΠΥΥ, ο οποίος τώρα στεγάζεται σε ένα νοικιαζόμενο κτίριο με δύσκολη προσβασιμότητα. Οι χώροι αυτοί θα ανακατασκευαστούν με έξοδα δικά τους και  όχι του Νοσοκομείου. Επιπλέον προχωρά και ήδη ολοκληρώθηκε ο εξωραϊσμός ενός ακόμη χώρου μιας ψυχιατρικής δομής.
Τέλος εκεί που υπήρχε το κυλικείο, ο ΚΟΙΣΠΕ, ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός του Νοσοκομείου, που έχει σαν σκοπό την είσοδο των ενοίκων των ψυχιατρικών δομών στην αγορά εργασίας, ανακαινίστηκε μέσω προγράμματος και θα λειτουργήσει. Τώρα υπάρχουν και οι συνθήκες και οι προϋποθέσεις, αφού υπάρχουν πλέον μέσα δομές  στο κτιριακό συγκρότημα του παλιού Νοσοκομείου και θα είναι βιώσιμη η λειτουργία του.


       Ο Διοικητής

Ανέστης Μυστρίδης