Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Δήμος Κατερίνης: Δράσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορινού για όλες τις ηλικίες

 ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΟΥ


Με επίσκεψη στον Α' Μακεδονικό τύμβο Κορινού, το πρωί της Κυριακής 20 Μαΐου και την ενημέρωση από τον αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πιερίας Κων/νο Νούλα, ο οποίος απάντησε υπομονετικά σε όλα τα ερωτήματα, τα οποία  τέθηκαν στη διάρκεια της ξενάγησης συνεχίστηκαν οι δράσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορινού για την περίοδο Οκτωβρίου 2017 – Μαΐου 2018.


Την πολυπληθή αποστολή της δημοτικής βιβλιοθήκης Κορινού υποδέχτηκε εγκάρδια ο φύλακας του χώρου Σωτήρης Αμανατίδης, ενώ η συγγραφέας Γεωργία Βασιλειάδου παρουσίασε μοναδικά και διαδραστικά το βιβλίο της με τίτλο: "Θέλω να γυρίσω σπίτι μου", το οποίο επικεντρώνεται στη γενναία προσπάθεια του αστυνόμου Μελάνι για την προστασία των μνημείων από την αρχαιοκαπηλία, ενώ εξηγεί γιατί οι αρχαιότητες πρέπει να γυρίσουν σπίτι τους. Μάλιστα με ιδιαίτερο ενθουσιασμό οι μαθητές που συμμετείχαν στη δράση πρωταγωνίστησαν σε μία συμβολική διαδήλωση υπέρ της προστασίας των αρχαιοτήτων.


Τις ευχαριστίες του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη σε όλους τους συντελεστές, εθελοντές και συμμετέχοντες στην συγκεκριμένη αλλά και στο σύνολο των δράσεων της δημοτικής βιβλιοθήκης μεταφέρει σε δήλωσή της, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κορινού Φωτεινή Καρασερίδου, η οποία σημειώνει μεταξύ άλλων: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα μέλη και τους φίλους της βιβλιοθήκης μας, οι οποίοι στηρίζουν τις δράσεις της και ιδιαίτερα όλες αυτές που αφορούν τον τόπο μας και κομμάτι της ιστορίας μας».


Όπως είναι γνωστό, δημιουργική απασχόληση, βιβλίο, σινεμά, ενημερωτικές ημερίδες και εκπαιδευτικές επισκέψεις, σεμινάρια φωτογραφίας και πληροφορικής, εργαστήριο πειραμάτων σε συνεργασία με το Α.Π.Θ. (τμήμα χημικών) κ.α. συνιστούν το ευρύ θεματικό φάσμα δράσεων για παιδιά και ενήλικες, το οποίο υλοποιείται από τον περασμένο Οκτώβριο στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορινού.