Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Τιμή και δόξα στην Αντιφασιστική Νίκη των Λαών!

  Δεν ξεχνάμε, 73 χρόνια μετά,  το τεράστιο κόστος με τα 50 εκατ. θύματα των λαών - 20 εκατ. είναι οι νεκροί της ΕΣΣΔ, που σήκωσε το κύριο
βάρος για τη συντριβή του ναζισμού - και τις ανυπολόγιστες υλικές καταστροφές της ΕΣΣΔ και όσων χωρών έζησαν τη ναζιστική κατοχή, όπως και η Ελλάδα, που αναλογικά σε σχέση με τον πληθυσμό της είχε τα περισσότερα θύματα στην Ευρώπη.
Δεν ξεχνάμε ότι ο φασισμός είναι δημιούργημα του κεφαλαίου και μορφή άσκησης της αστικής εξουσίας, του μονοπωλιακού καπιταλισμού, του ιμπεριαλισμού και η πάλη ενάντιά του είναι συνεπής και αποτελεσματική μόνο αν χτυπά τα μονοπώλια και την εξουσία τους.
 Στο όνομα των συναγωνιστών μας που έπεσαν και έμειναν ανάπηροι στα μέτωπα του πολέμου, καταγγέλλουμε την Ε.Ε. και τους άλλους παραχαράκτες της Ιστορίας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, που επιχειρούν να εξισώσουν το φασισμό με το σοσιαλισμό - κομμουνισμό. Που προκαλούν με την αλλοίωση του χαρακτήρα της 9ης Μάη ως "Μέρας της Ευρώπης".
Καταγγέλλουμε την ανοχή και στήριξη που δίνουν σε αντιδραστικά αντικομμουνιστικά καθεστώτα χωρών της ΕΕ, όπως οι Βαλτικές και άλλες πρώην σοσιαλιστικές χώρες (Πολωνία - Ουγγαρία - Ουκρανία κ.ά.), που απαγορεύουν τη δράση Κομμουνιστικών Κομμάτων και τα σύμβολά τους, αλλά και ανέχονται και καλύπτουν την καταστροφή αντιστασιακών μνημείων και επιβραβεύουν και τιμούν τους συνεργάτες των Γερμανών ναζί, όπως των "Waffen SS", ενισχύοντας έτσι τα φασιστικά κόμματα, όπως στη χώρα μας την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.
Παράλληλα, η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ καλεί το λαό σε επαγρύπνηση και πάλη ενάντια στα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, που μεγαλώνουν τον κίνδυνο για γενικευμένη πολεμική ανάφλεξη στην περιοχή μας, και στην εμπλοκή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις με ευθύνη της κυβέρνησης.

ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ (παράρτημα Κατερίνης)