Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Κάλεσμα της Ποδηλατικής Από-Δρασης Πιερίας στην 11η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία

Την Κυριακή 13 Μαΐου στην Κατερίνη, η Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας διοργανώνει για άλλη μια χρονιά την Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία, έναν
θεσμό που θα διεξαχθεί ταυτόχρονα σε τριάντα πόλεις σε όλη την Ελλάδα.
Φέτος τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) αποτελούν το επίκεντρο της ποδηλατοπορείας, καθώς η αδρανοποίησή τους καθυστερεί ή αναστέλλει την προτεραιότητα που επιτακτικά πλέον πρέπει να δοθεί στο ποδήλατο. Τα ΣΒΑΚ είναι στρατηγικά σχέδια που εστιάζουν στον άνθρωπο και στοχεύουν στη βελτίωση της προσβασιμότητας και της ποιότητας ζωής. Όσο δεν υλοποιούνται ή μένουν ανεκμετάλλευτα, οι μακρόχρονες διεκδικήσεις των πολιτών για ποδηλατόδρομους, αλλά και για ισότιμη και ασφαλή χρήση του οδικού δικτύου αγνοούνται και μένουν ανεκπλήρωτες.
Η Ποδηλατική Από-Δραση καλεί τους πολίτες να ποδηλατήσουν για το ποδήλατο. Να δώσουν το παρών και να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στις τοπικές αρχές. Να διεκδικήσουν τον χώρο που δικαιωματικά τους ανήκει στην πόλη της Κατερίνης.
Το ποδηλατικό τριήμερο ξεκινά την Παρασκευή 11/05 με την επίσκεψη του Τομέα Ποδηλατικής Παιδείας στο Γυμνάσιο Κορινού.
Όπως κάθε χρόνο το περίπτερο του συλλόγου θα στηθεί στον πεζόδρομο της Κατερίνης (Παρασκευή 11/05 18:00-21:00, Σάββατο 12/05 10:00-14:00 & 18:00-21:00), όπου το κοινό θα μπορεί να ενημερωθεί σχετικά με τις προσεχείς δράσεις και να προμηθευτεί ενημερωτικό υλικό. Στο περίπτερο θα υπάρχει η δυνατότητα απασχόλησης παιδιών σε δραστηριότητες ποδηλατικής παιδείας.
Την Κυριακή 13/05 στις 11:15 θα δοθεί η εκκίνηση της 11ης Πανελλαδικής Ποδηλατοπορείας από την Πλατεία Ελευθερίας Κατερίνης με κατεύθυνση την Παραλία Κατερίνης. Εκεί θα γίνει μια ολιγόλεπτη στάση και θα ακολουθήσει μαζική επιστροφή. Το Τμήμα Τροχαίας Κατερίνης και πλήθος εθελοντών θα συνδράμουν στην ομαλή διεξαγωγή της ποδηλατοπορείας, ενώ η Διασωστική Ομάδα Πιερίας έχει αναλάβει την υγειονομική κάλυψη. Η διαδρομή ενδείκνυται για κάθε ηλικία. Μπορείτε να συμμετέχετε ατομικά ή ομαδικά, εκπροσωπώντας κάποιο σχολείο, φορέα, επιχείρηση. Παρακαλούμε όπως προμηθευτείτε καπέλο, αντηλιακό και νερό. Σε περίπτωση που κάποιος κουραστεί, δεν αισθανθεί καλά ή του προκύψει βλάβη στο ποδήλατο, θα υπάρχει όχημα περισυλλογής που θα ακολουθεί την πορεία.
Για να δηλώσετε συμμετοχή ως εθελοντές στο ποδηλατικό τριήμερο, ή για οποιαδήποτε πληροφορία, μπορείτε να καλέσετε στα τηλέφωνα 6908784288 (Δήμητρα Γκόλια) και 6932898237 (Λάζαρος Παπαδόπουλος), να στείλετε μήνυμα στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση podilatikiapodrasi@gmail.com ή να επικοινωνήσετε μέσω των προφίλ του συλλόγου στα κοινωνικά δίκτυα Facebook/Instagram.

Για την Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας
Το Διοικητικό Συμβούλιο