Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Επιστολή εμπορικού συλλόγου Κατερίνης στο Δήμο για τα αδέσποτα ζώα

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Με την παρούσα θα θέλαμε να αναφερθούμε στο πρόβλημα που εξελίσσεται ως μάστιγα στην περιοχή μας με τα αδέσποτα ζώα, ένα ζήτημα που τείνει να προσλάβει επικίνδυνες διαστάσεις με τεράστιες συνέπειες για την υγεία και την ίδια τη ζωή των κατοίκων του Δήμου μας.
Όπως διαπιστώνουμε καθημερινά ως δημότες της Κατερίνης, η περιοχή μας έχει κατακλυστεί από αγέλες αδέσποτων, ενώ την ίδια ώρα, η ύπαρξη του μεγάλου αυτού αριθμού αδέσποτων, έχει δημιουργήσει έναν μόνιμο φόβο σε όλους τους κατοίκους της πόλης μας, ειδικά δε εξαιτίας της επιθετικότητας που διακρίνει ορισμένα από αυτά.
Φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε στους δρόμους της πόλης μας, είτε στο κέντρο αυτής είτε στις διάφορες γειτονιές, καθώς εκτός από τις επιθέσεις των αδέσποτων ζώων στα ποδήλατα, στα μηχανάκια, ορισμένα εξ αυτών σε αυτοκίνητα και στους ανθρώπους γενικότερα, επιτίθενται και σε άλλα ζώα, γάτες κυρίως, αλλά και σε άλλους σκύλους που συνοδεύονται από τους ιδιοκτήτες τους για τη βόλτα τους. Τρέμουμε όταν βγαίνουν τα παιδιά μας από το σπίτι να παίξουν στις γειτονιές της πόλης μας ή ανέμελα να κάνουν τη βόλτα τους στο κέντρο της πόλης μας.

Επειδή όμως το πρόβλημα τείνει να λάβει μεγαλύτερη διάσταση, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες όπου η επισκεψιμότητα στην πόλη μας αυξάνεται από τους τουρίστες και όχι μόνο, ως Δήμαρχος της πόλης μας, παρακαλούμε όπως λάβετε όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα που προβλέπονται για την περιφρούρηση της υγείας και της ασφάλειας των συνδημοτών μας σε συνεργασία με τους κτηνιάτρους της πόλης μας και τη Φιλοζωϊκή Εταιρία Κατερίνης. Με κοινό στόχο τον περιορισμό των αδέσποτων και την αποτροπή της αναπαραγωγής τους και κοινό σκοπό την αλλαγή αυτής της άθλιας εικόνας που παρουσιάζει η πόλης μας με τις αγέλες των αδέσποτων να περιφέρονται ανεξέλεγκτα στους δρόμους, τις πλατείες, τα πάρκα και κάθε ακάλυπτο χώρο. Ευχής έργο θα ήταν η επαναλειτουργία του Δημοτικού κυνοκομείου σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όπως αρμόζει σε μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή πόλη ενώ θα μπορούσε παράλληλα να δώσει στο Δήμο τη δυνατότητα χρηματοδότησής του  για τη φροντίδα και στέγαση των αδέσποτων ζώων.

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
Σεβόμαστε το δικαίωμα των ζώων να ζουν σε αρμονία με τον άνθρωπο, δίχως να υποφέρουν και χωρίς να είναι εκτεθειμένα στην πείνα, στις αρρώστιες και στις κακουχίες.
Πάνω από όλα όμως σεβόμαστε το δικαίωμα των συμπολιτών μας και των παιδιών μας ειδικότερα να μπορούν ελεύθερα να μετακινούνται στους δρόμους της πόλης μας είτε πεζοί είτε με τα ποδήλατά τους, να παίζουν ανέμελα στις γειτονιές ή να βγάζουν βόλτα το σκύλο τους δίχως να φοβούνται.
Εμείς, ως Εμπορικός Σύλλογος Κατερίνης είμαστε στη διάθεσή σας έτσι ώστε να συμβάλλουμε από κοινού με τους αρμόδιους φορείς στη διευθέτηση αυτού του ζητήματος και τελούμε εν αναμονή των ενεργειών σας.

Με εκτίμηση,
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος

Ρέχας Κωνσταντίνος