Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Διημερίδα «Επαναπροσδιορίζοντας το Ελατοχώρι» στις 26 και 27 Μαΐου στο Ελατοχώρι Πιερίας με τη συνδιοργάνωση και της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας

Με την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και τη συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, του Δήμου
Κατερίνης, του Συλλόγου Επαγγελματιών Ελατοχωρίου, των τοπικών φορέων του Ελατοχωρίου και των σπουδαστών του τμήματος Εναλλακτικού Τουρισμού, στο πλαίσιο του προγράμματος «Επανεκκίνηση των Νέων», που εκπονείται από το Γραφείο Διαχείρισης Στρατηγικών Προγραμμάτων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής σε συνεργασία με το Rutgers University των Η.Π.Α. , διοργανώνεται η διημερίδα «Επαναπροσδιορίζοντας το Ελατοχώρι» στις 26 και 27 Μαΐου στο Ελατοχώρι Πιερίας.

Σκοπός του συνεδρίου είναι να παρουσιασθεί στο ευρύ κοινό η προτεινόμενη νέα, ολιστική τουριστική ταυτότητα του Ελατοχωρίου, που να βασίζεται στο τσάι Oλύμπου (sideritis scardica) που καλλιεργείται στην περιοχή.  Το νέο τουριστικό προϊόν, με έμβλημα το τσάι Ολύμπου, θα περιλαμβάνει οργανωμένες δράσεις σχετικές με τη γαστρονομία, το φυσικό περιβάλλον, βοτανικούς κήπους, επισκέψιμα τουριστικά αγροκτήματα, εικαστικά δρώμενα και εκθέσεις καθώς και εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης. Η σύνδεση όλων των προαναφερομένων δράσεων, όλες βασισμένες στην τοπική παράδοση, θα δημιουργήσει μία ισχυρή και συνεπή ιστορία ικανή να προσελκύει το επιθυμητό προφίλ επισκεπτών και να διαμορφώσει τη νέα εικόνα του Ελατοχωρίου.

Το εκπονούμενο πρόγραμμα θα κορυφωθεί με ένα διήμερο εκδηλώσεων, μέσω του οποίου θα γίνει γνωστό στο ευρύ κοινό το νέο σήμα κατατεθέν (brand) του Ελατοχωρίου, το Σάββατο 26/5 και τη Κυριακή 27/05. Ειδικότερα, το ιστορικό συμπόσιο το βράδυ της 26ης Μαΐου θα «ταξιδέψει» γαστρονομικά τους συμμετέχοντες στην εποχή του Ομήρου και της Μούσας Καλλιόπης, δίνοντας μια «πρόγευση» για τη νέα  τουριστική ταυτότητα του Ελατοχωρίου.

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν. Χρέωση (15 ευρώ/άτομο) υπάρχει μόνο για τη συμμετοχή στο ιστορικό συμπόσιο «Νόστιμον ‘Ημαρ» το Σάββατο 26 Μαΐου, με περιορισμένο αριθμό θέσεων (έως 150 άτομα).Για δηλώσεις συμμετοχής στο ιστορικό συμπόσιο μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλ. 698 595 6069, 699 726 3064, και 23510 82 942.