Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Σχόλιο Β.Νουλέζα Δικηγόρου: Άκρως προσβλητική η φράση"Οπαδοί Σώρρα"

Τα στελέχη της ΕΣΥ πρέπει να ζητήσουν τήν άρση της προσβολής απο τα ΜΜΕ..
Στοιχειοθέτηση εξύβρισης & συκοφαντικής δυσφήμισης.

Τα ΜΜΕ ηλεκτρονικά και έντυπα αποκαλούν συνεχώς τα στελέχη και ενεργά μέλη του πολιτικού φορέα της ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ 'οπαδοί του Σώρρα'
Αυτό στοιχειοθετεί αναμφίβολα προσβολή προσωπικότητας ,αδικοπραξία διότι πρόκειται για έναν νόμιμο πολιτικό φορέα και οι θιγόμενοι μπορούν ,έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν σύμφωνα με τά άρθρα 57,914 ΑΚ σε συνδυασμό με τα άρθρα 2 παρ1 ,5 παρ.1Συντάγματος δοθέντος ότι ο σεβασμός της αξίας του ανθρώπου ,περιεχόμενο του οποίου αποτελεί και η προστασία της προσωπικότητας του προστατεύεται από αυτές τις διατάξεις από τα Δικαστήρια χρηματική ικανοποίηση ,αποζημίωση γαι την προκληθείσα απο την αδικοπρακτική συμπεριφορά των ΜΜΕ.
Η αναφορά "Οπαδοί Σώρρα' συνιστά πράξη που περιέχει ονειδισμό και αμφισβήτηση της προσωπικότητας του ατόμου και τον καθιστούν ύποπτο ότι δήθεν μετέχει σε μία ομάδα μετερχόμενος μη έντιμες η κοινωνικές μεθόδους κατα την άσκηση πολιτικής δραστηριότητας,,με τον πλέον απαξιωτικό τρόπο,και στοιχειοθετεί η πράξη αυτή το αδίκημα τη εξύβρισης η συκοφαντικής δυσφήμισης ποινικά κολάσιμης πράξης που προβλέπεται και τιμωρείται απο τις διατάξεις τών άρθρων 362,363 ΠΚ.
Η δυσφήμιση στοιχειοθετείται αντικειμενικά όταν ο δράστης υποστηρίζει η η βεβαιώνει οτι γνωρίζει.ο ίδιος το μειωτικό της τιμής ή υπόληψης γεγονός.
Τό άρθρο 914 ΑΚ ορίζει ότι όποιος ζημιώσει άλλον παράνομα και υπαίτια έχει υποχρέωση να τον αποζημιώσει.
Στην περίπτωση μας ο νόμιμος λόγος ευθύνης συγκροτείται απο δύο μερικότερα στοιχεία,την παράνομη και υπαίτια ανθρώπινη συμπεριφορά που προϋποθέτει δεκτικότητα καταλογισμού.
Με την συνεχή αναφορά "Οπαδοί Σώρρα ' απο τα ΜΜΕ θίγεται η τιμή και η εικόνα του ατόμου που μετέχει σε αυτόν τον πολιτικό φορέα , καθώς προσβάλλεται η κοινωνική παράσταση του ατόμου που υποβαθμίζεται και τίθεται σε υποδεέστερη θέση έναντι άλλων και παύει να είναι ισότιμο με αυτά..
Καθϋλην αρμοδιότητα έχει το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών.
Υπάρχει η νομική δυνατότητα άσκησης Αίτησης Ασφαλ.Μέτρων όταν συντρέχει επείγουσα περίπτωση..
Με τόν δυσμενή και μειωτικό αυτό σχολιασμό των media εξισώνονται τα στελέχη τηςΕΣΥ άδικα άκομψα .με ομάδα η παραθρησκευτική σέχτα.
Φρονώ ότι η ΕΣΥ πρέπει να κινηθεί νομικά ώστε να προστατεύσει το θιγόμενο κύρος της και συνάμα να διαμαρτυρηθεί για την απαράδεκτη ,αντιδεοντολογική αλλά και αξιόποινη συμπεριφορά των ΜΜΕ που δείχνουν έλλειψη σεβασμού στα μέλη της ΕΣΥ εγγράφως με Εξώδικη Δήλωση στο ΕΣΡ, ζητώντας την παρέμβαση του και τήν λήψη μέτρων,άλλως είναι μονόδρομος η προσφυγή στην Δικαιοσύνη..
Β.Νουλέζας
Δικηγόρος.,