Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

2ος Διαγωνισμός Αρχαιογλωσσίας και Αρχαιογνωσίας για μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης των Γενικών Λυκείων Πιερίας

Το 2ο ΓΕΛ Κατερίνης σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων Πιερίας, και πιο συγκεκριμένα με τον Σχολικό Σύμβουλο
Φιλολόγων κ. Νικολαΐδη Αλέξανδρο, τη ΔΙΔΕ Πιερίας και τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Πιερίας διοργανώνει την Πέμπτη 3 Μαΐου 2018 τον 2ο Διαγωνισμό Αρχαιογλωσσίας και Αρχαιογνωσίας για μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης των Γενικών Λυκείων Πιερίας.
Είναι μια προσπάθεια να φέρουμε τον έλληνα μαθητή πιο κοντά στα κείμενα της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας, να του μάθουμε να την εκτιμά και να την αγαπά, να τον οδηγήσουμε σε περαιτέρω ενασχόλησή του με τα κείμενά της.
Η διαγωνισμός είναι ομαδικός και η συμμετοχή μαθητών και μαθητριών μας εξέπληξε θετικά· 81 μαθητές χωρισμένοι σε 22 ομάδες (19 από τη Β΄ τάξη κα 3 από τη Γ΄τάξη) των 3 ή 4 μαθητών από το σύνολο σχεδόν των Γενικών Λυκείων της Πιερίας θα εκπροσωπήσουν το σχολείο τους.
Δε θα πρέπει να παραβλέψουμε και την προσπάθεια των συνδέσμων καθηγητών τους, που φρόντισαν να συγκροτηθούν οι ομάδες και να προετοιμαστούν. Επίσης θα συνοδεύσουν τους μαθητές στο 2ο ΓΕΛ.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες!