Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

ΑΦΗΣΤΕ ΤIΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥ ΚΥΡΙΕ ΑΝΤΩΝΗ ΖΑΡΚΑΝΕΛΑ… ΟΤΑΝ Ο ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΤΥΦΛΩΝΕΙ

Δεν είναι πρώτη φορά που ο κύριος Αντώνης Ζαρκανέλας ασχολείται με το ΚΚΕ παραποιώντας και διαστρεβλώνοντας την ιστορία του.

 Και δεν είναι κακό στην πολιτικοιδεολογική αντιπαράθεση να διαλέγεις <<στρατόπεδο>>  και να μάχεσαι σε επίπεδο  ζυμώσεων, διάδοσης ιδεών, πολιτικών απόψεων,  με επιχειρηματολογία και αγώνα.
 Το κακό είναι  η αλαζονεία, η έπαρση, τα ψέματα, οι λάσπες, κάτι που χαρακτηρίζει τους εμονικούς αντικομουνιστές όπως τον κύριο Αντώνη Ζαρκανέλα, που έχει πάρει κάτι σαν <<ειδικότητα>> εδώ στο νομό μας, εργολαβία   στην αντικκεδολογία, στον αντικομουνισμό.  Αν και είναι δυο ξεχωριστά πράγματα αυτά.
Είστε μόνιμα αυτός που ασχημονεί στο ΚΚΕ και απέναντι στην ιστορία του και αφήστε τα πυροτεχνήματα,  τις εντυπώσεις άνευ περιεχομένου, το τι μάθανε και τι δεν μάθανε οι κομμουνιστές.
Σίγουρα αυτό που δεν μάθανε, να ορίζουν την ζωή τους, με βάση της σάπιες αξίες του καπιταλισμού, της ιδιοτέλειας, του ανταγωνισμού ( ο θάνατος σου η ζωή μου )  που εσείς υποστηρίζεται μετά βδελυγμίας.
Το ΚΚΕ,  όταν οι κατακτητές Γερμανοί ναζιστές χτύπησαν με βία την πόρτα της χωράς μας για να την υποτάξουν, δεν λούφαξε, όπως  οι πολιτικοί σας πρόγονοι, τα αστικά κόμματα, που έφυγαν από την χώρα και άφησαν τον λαό στις τύχες του, και όσοι έμειναν συνεργάστηκαν με τους ναζί και φασίστες κατακτητές.
Οι κομμουνιστές μέσα από τις φυλακές που παρέδωσε ο Μεταξάς στους ναζί, απέδρασαν και μπήκαν μπροστά στην οργάνωση της πάλης του λαού, ενάντια στους κατακτητές της χώρας, στους  τυράννους.
1.500.000 λαού οργανώθηκαν στο ΕΑΜ, 120.000 συγκρότησαν το ένοπλη τμήμα του τον ΕΛΑΣ, 600.000 νέοι άνθρωποι οργανώθηκαν κα πάλεψαν μέσα από την ΕΠΟΝ και σε αυτή την πρωτόγνωρη λαϊκή κινητοποίηση και δράση, σε δύσκολες συνθήκες, συνθήκες κατοχής, μπροστάρηδες ήταν οι κομμουνιστές, που ήταν ο νους και η ψυχή των παραπάνω αντιστασιακών οργανώσεων.
 Είναι αλήθειες που μαγαρίζεται κάθε τόσο κύριε Ζαρκανέλα μέσα από κείμενα σας, συκοφαντώντας αυτόν τον αγώνα του λαού μας, μαζί με τους κομμουνιστές.
Αυτή η μέγιστη λαϊκή κινητοποίηση, οργάνωση και δράση, με τους κομμουνιστές να εμπνέουν αυτό τον αγώνα, φρόντισαν από νωρίς οι Άγγλοι ιμπεριαλιστές, να υπονομευόσουν, να υποσκάψουν, για  να διαρρήξουν την επικοινωνία που είχε το ΚΚΕ με τον λαό, που είχε ανέβει πολύ στην εκτίμηση του, βλέποντας το να μάχεται με όρους αυτοθυσίας και αυταπάρνησης, για να φύγουν οι φασίστες κατακτητές από την χώρα και ο λαός να γίνει κυρίαρχος της.
Αυτοί όπλισαν ομάδες όπως τον Ζέρβα, τον ΕΔΕΣ, για να δημιουργήσουν ένα αντίβαρο στην πρωτοπόρα και ανιδιοτελή δράση των κομμουνιστών, του ΚΚΕ και να τον αξιοποιήσουν αργότερα  και πολλούς άλλους στα βρώμικα σχέδια τους, για να χτυπήσουν, να διαλύσουν, το λαϊκό κίνημα, τους κομουνιστές που ήταν στην πρωτοπορία του λαϊκού κινήματος, στο φόβο  η Ελλάδα μην γίνει σοσιαλιστική χώρα, μετά την απελευθέρωση της.
Οι Άγγλοι ιμπεριαλιστές είναι που υποδαύλισαν τον εμφύλιο στην  Ελλάδα από το 1943 κιόλας, μετά, με την ωμή επέμβαση τους τον Δεκέμβρη του 1944, για να λύσουν με την βία και τα όπλα, εις βάρους του λάου που πάλεψε και αγωνίστηκε το ταξικό ζήτημα της εξουσίας, να αποκαταστήσουν την αστική τάξη, που όσοι δεν δραπέτευσαν από την χώρα, συνεργάστηκαν με τους κατακτητές και μάλιστα πλούτιζαν σε αυτές τις συνθήκης (π.χ. υφαντουργία Λαναρά, κ.α. ).
Το ΚΚΕ  τίμησε τις συμφωνίες που έκανε αν και αποδείχτηκαν εσφαλμένες από  στρατηγικής σκοπιάς και επώδυνες για το ίδιο.
Δέχθηκε να πάει σε κυβέρνηση Εθνικής ενότητας με επικεφαλή των Γεώργιο Παπανδρέου, με την προϋπόθεση να τιμωρηθούν οι δωσίλογοι, οι συνεργάτες των κατακτητών και να πάει η χώρα  σε εκλογές για να ψηφίσει ελεύθερα ο λαός ποιος θέλει να τον κυβερνήσει.
  Δεν πρόλαβαν να στεγνώσουν οι μελάνες των υπογραφών και μπήκε σε εφαρμογή το σχέδιο των Άγγλων και των εγχώριων αστικών θυλάκων τους με επικεφαλή τον Γεώργιο Παπανδρέου, που αποδείχτηκε ανδρείκελο τους και εργαλείο στα χέρια τους, για να οργανώσουν και να εξοπλίσουν γρήγορα και ευέλικτα  πρώην ταγματασφαλίτες, δωσίλογους, συνεργάτες των Γερμένων και σε ρόλο μηχανισμού καταστολής να τρομοκρατούν , να απειλούν, να ξυλοκοπούν , να δολοφονούν, ΕΑΜΙΤΕΣ, ΕΛΑΣΙΤΕΣ, ΕΠΟΝΙΤΕΣ, αγωνιστές που πάλεψαν τους κατακτητές της πατρίδας.
Κάπως έτσι φτάσαμε στα Δεκεμβριανά του 1944,  στην ωμη επέμβαση των Άγγλων στην Ελλάδα, με  πολεμικές επιχειρήσεις, που μέχρι ο ίδιος ο Τσόρτσιλ, πρωθυπουργός της Αγγλίας, ήρθε στην Ελλάδα, για να επιβλέψει ο ίδιος άμεσα την επέμβαση της χώρας του στην Ελλάδα.
Μετά από 33 ηρωικές μέρες μαχών μέσα στην πόλη της Αθήνας   που έδωσε το λαϊκό κίνημα εις βάρος των Άγγλων Ιμπεριαλιστών, το κίνημα αλυσοδέθηκε ακόμα περισσότερο με την συμφωνία της Βάρκιζας και τον  αφοπλισμό του ΕΛΑΣ.
Δεκατρείς μήνες μετά την συμφωνία της Βάρκιζας η κατάσταση που είχε διαμορφωθεί ενάντια στο ΕΑΜΙΚΟ κίνημα ήταν η εξής. 1.289 δολοφονίες, 6.671 τραυματισμοί, 31.632 βασανισμοί, 18.767 λεηλασίες και φυλακίσεις, 84.931 συλλήψεις, 509 απόπειρες φόνου, 265 βιασμού γυναικών.
Οργίαζαν οι συμμορίες των Σούρλα, Κατσαρέα, Μαγγανά, Τσαούς Αντών της ομάδας << Χ >> γνωστοί και ως χίτες.  Πληρωμένοι δολοφόνοι που ήταν στην υπηρεσία στο υπό διαμόρφωση αστικού κράτους που είχαν πάρει υπό προστασία του  οι Άγγλοι ιμπεριαλιστές και αργότερα οι Αμερικανοί.
Αυτό ήταν το υπόστρωμα που όξυνε ουσιαστικά την αντιπαράθεση και ήταν αντιπαράθεση ταξική, ποια τάξη θα πάρει την εξουσία, η εργατική τάξη  και ο λαός που πολέμησε τους κατακτητές της χώρας, ή, η  αστική τάξη που δεν κούνησε το δαχτυλάκι της για την απελευθέρωση,  ίσα, ί σα, πολλοί από αυτούς συνεργάστηκαν με τους κατακτητές.
Και μπροστά στο δίλλημα << υποταγή η οργάνωση της λαϊκής πάλης και αντεπίθεση >>, το λαϊκό κίνημα διάλεξε το δεύτερο και αποτέλεσε μια από τις κορυφαίες στιγμές ο αγώνας αυτός, μέσα από τον ΔΣΕ ( Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας ),  της ταξικής πάλης της χώρας μας.
Με τους Άγγλους και  Αμερικάνους ιμπεριαλιστές, τους ντόπιους εγκάθετους τους, τους  αστούς πολιτικούς που καθοδηγούσαν,  να μην αφήνουν άλλο περιθώρια στον λαό και το κίνημα του.
Ο ΔΣΕ αναμετρήθηκε με την αστική τάξη, με το σύνολο των αστικών πολιτικών δυνάμεων, με τους ιμπεριαλιστές, πρώτα Άγγλους και μετά Αμερικάνους.
Αυτή την ιστορική, κοινωνική, πολιτική πραγματικότητα συκοφαντείτε και υπονομεύεται χρόνια κύριε Αντώνη  Ζαρκανέλα, ποντάροντας στην ιστορική λήθη και πολλές φορές στην άγνοια.
Και άμα ψάχνετε υβριστές, ανθρώπους με έπαρση, αλαζόνους, κοιταχτείτε πρώτα στον καθρέφτη και αφήστε τα << πυροτεχνήματα >> και τους εξυπνακισμούς  με τους  κομμουνιστές.
Σαββίδης Παναγιώτης