Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

Συνελήφθη 50χρονος για κλοπές από κοσμηματοπωλεία σε Ημαθία, Θεσσαλονίκη και Κιλκίς

Εξιχνιάστηκαν συνολικά 5 κλοπές σε Ημαθία, Θεσσαλονίκη και Κιλκίς

Αφαίρεσε κοσμήματα η αξία των οποίων ξεπερνά τις 9.000 ευρώ
Επίσης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 63χρονου για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος
Συνελήφθη χθες (2 Μαρτίου 2018) το μεσημέρι σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, 50χρονος ημεδαπός, για κλοπές από κοσμηματοπωλεία, που έγιναν τις τελευταίες μέρες σε Ημαθία, Θεσσαλονίκη και Κιλκίς.
Στη δικογραφία περιλαμβάνεται και ένας 63χρονος ημεδαπός για το αδίκημα της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο ερευνών για κλοπές από κοσμηματοπωλεία και μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, εντοπίστηκε ο 50χρονος να επιβαίνει σε όχημα ιδιοκτησίας του και σε σχετική έρευνα διαπιστώθηκε ότι κατείχε το χρηματικό ποσό των 2.100 ευρώ και διάφορα κοσμήματα, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει και τα οποία κατασχέθηκαν.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, κατά το χρονικό διάστημα από 22 Φεβρουαρίου έως 1 Μαρτίου 2018, αφαίρεσε με τη μέθοδο της απασχόλησης από 2 κοσμηματοπωλεία στην Ημαθία, 2 κοσμηματοπωλεία στην Θεσσαλονίκη και 1 κοσμηματοπωλείο στο Κιλκίς, διάφορα κοσμήματα η αξία των οποίων ξεπερνά τις 9.000 ευρώ.
Στη συνέχεια τα κλοπιμαία τα πούλησε σε επιχείρηση του 63χρονου σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, αποκομίζοντας παράνομο οικονομικό όφελος.
Το παραπάνω όχημα που χρησιμοποιούσε κατασχέθηκε.
Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, αλλά και για την αναζήτηση των νόμιμων κατόχων των κατασχεθέντων κοσμημάτων.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.