Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Π.Παλιού Κεραμιδίου-Νέος Παμβριακός 5-1 24η Β΄ ΕΠΣ Πιερίας Viral 5άρα με "Μουρίνιο & ρολό Τούμπας"

Του Νίκου Κολίτση (Metrosport.gr)

«Zήλεψε» το φιναλίστ του κυπέλλου Πιερίας, Εθνικό Νέου Κεραμιδίου,
το... έτερο Παλιό Κεραμίδι, συντρίβοντας το Νέο Παμβριακό (5-1), -σε μια νέα αποκλειστικότητα του Metrosport.gr-, viral, για μία ακόμη φορά, από... την κορυφή μέχρι τα νύχια, με τον Μουρίνιο από τη Manchester… στον πάγκο και το... «ρολό της Τούμπας», σε πανελλήνια πρώτη, στο γήπεδο. Όλα αυτά ήταν και πάλι μόνο το κερασάκι στην τούρτα της 24ης αγωνιστικής της Β’ κατηγορίας της ΕΠΣ Πιερίας, για τη διεκδίκηση της εισόδου στα μπαράζ ανόδου. Το πρώτο ημίχρονο άρχισε με τους φιλοξενούμενους να κυριαρχούν και να υπερτερούν στις προσωπικές μονομαχίες, στην κατοχή και στη δημιουργία, χωρίς, όμως, να καταφέρνουν να προηγηθούν. Οι ποδοσφαιριστές του Τόλη Μπαρμπαγεωργόπουλου, κόντρα στη ροή του αγώνα, με έξυπνη αμυντική τακτική και δόση τύχης, στις δύο μοναδικές τελικές στην εστία, πετυχαίνουν το απόλυτο, με πανομοιότυπο τρόπο, με σκόρερ, τον Μπατζώνη, το δεκάρι της ομάδας (2-0), που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου. Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι, στην καλύτερη φετινή τους εμφάνιση, δεν επέτρεψαν στο Νέο Παμβριακό ν’ αντιδράσει, πετυχαίνοντας τρία ακόμη γκολ, με τους Παπαζιό (δύο γκολ) και Τσιούχα (αλλαγή). Οι παίκτες του Γιάννη Συμεωνίδη, σημείωσαν το γκολ της τιμής, στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού, σε μια εμφάνιση κατώτερη του αναμενομένου και ευελπιστούν σε πιο παραγωγική συνέχεια.
Highlights: το «ρολό της Τούμπας», που έπεσε στο γήπεδο, σε πανελλήνια πρώτη, με το ξεκίνημα του παιχνιδιού, από οπαδό των τυπικά γηπεδούχων, στο Νέο Κεραμίδι, για... το καλωσόρισμα, (στο Παλιό Κεραμίδι, εκτελούνται έργα συντήρησης του γηπέδου), ο... Μουρίνιο, που εκτός από την «αυτοπρόσωπη» παρουσία του στον πάγκο των πράσινων, έγινε και viral πανό, ερχόμενος... από το Manchester, οι επικές (επί χίλια) λεκτικές εκρήξεις των ποδοσφαιριστών του Παλιού Κεραμιδίου, με αφορμή την επίμαχη φάση του παιχνιδιού και την «αλλαγή» υπόδειξης πέναλτι από το διαιτητή, -όπως υποστηρίζουν οι πράσινοι-, με τη βοηθό εμπλεκόμενη και το σκορ στο 1-0 και όσα απολαυστικά επακολούθησαν, με downloads… χέρι τροχονόμου για αρχή, «είσαι τρελός; τι δίνεις, ρε; πλάκα κάνεις; το κατέβασε» (δείχνοντας τη βοηθό), «ή το παίρνεις πάνω σου ή...», «ρε, μ@@@κα, είστε τραγικοί, είστε πάλι τραγικοί...» και λίγο μετά «ρε, σφυρίζεις το πέναλτι, ρε συ... πες έκανα μ@@@ία και τέλος... το πέναλτι σφυρίζεις, μας το δείχνεις, αφού το δείχνεις και μόνος σου το λες..., αφού το δίνεις και το παίρνεις πίσω», με το διαιτητή να διατηρεί τη στωικότητά του, σε άλλη μια στιγμή αθάνατης ερασιτεχνικής ποδοσφαιρικής και ταυτόχρονα stand up κινηματογραφικής πρεμιέρας...by Metrosport, οι παράγοντες των φιναλίστ κυπέλλου του Νέου Κεραμιδίου στο γήπεδο, το δεύτερο ημίχρονο του Παλιού Κεραμιδίου, με αυτοματισμούς, συνδυασμούς και ενέργειες... ψυχολογίας, οι διαμαρτυρίες των φιλάθλων και των ποδοσφαιριστών «Τι, ε, βρε; Eδώ δε βρίσκει;», «Τι έγινε; Tι του’ κανα; Δεν του’ κανα τίποτα», «Ρε κοπελιά, τι είναι αυτά που κάνεις;», «λάιτσμαν, για πρόσεξε λίγο» (στη βοηθό!), «Τι δίνεις τώρα;» (ατάκα που είχε την τιμητική της!), η ανεπανάληπτη χαμένη «ευκαιρία της χρονιάς» του Δαλάκα του Νέου Παμβριακού... στην αγκαλιά του αντίπαλου τερματοφύλακα, με το σκορ στο 0-0, o υπέροχος αγωνιστικός χώρος του γηπέδου, σε μια τοποθεσία που, όσο εδραιώνεται η άνοιξη, είναι «χάρμα ιδέσθαι», το τρίτο αεροπλανικό γκολ του Παλιού Κεραμιδίου, ο πανηγυρισμός με... το τόξο στο τέταρτο γκολ, η απόκρουση του... γίγαντα τερματοφύλακα του Κεραμιδίου, η «τι αλλαγή έκανες, ρε;» του Μουρίνιο, που πέτυχε το πέμπτο γκολ
Μan of the match: ο, «μπράβο φονιά», σκόρερ των γηπεδούχων, Μπατζώνης (δύο πρώτα γκολ), με ισάριθμες κεφαλιές και μεστή εμφάνιση και ο Παπαζιός, με δύο γκολ και μία ασίστ, δικαιούνται τον τίτλο, με το σύνολο της ομάδας, συμπεριλαμβανομένων των αλλαγών και του προπονητή, να συμβάλλουν ισόποσα στη μεγαλύτερη φετινή νίκη της ομάδας Υellow card: στο σκύλο Ερμή, που μόλις σ’ ένα χρόνο ζωής, έχει ξεπεράσει το αφεντικό του..., αλλά παρακολούθησε κανονικά το παιχνίδι!
Σε επαγγελματική ποιότητα εικόνας και ήχου. Επικοινωνία: liviostitos@hotmail.com