Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Ανδρέας Καρασαββίδης: Δεν Διαπραγματεύεσαι....με πλαστογράφους

Αγαπητοί μου φίλοι και φίλες, καλησπέρα σας.
 Έχω καταθέσει πολλές φορές την θέση μου για το εσφαλμένο λεκτικά Μακεδονικό Θέμα.

Παρακολουθώ με έκπληξη και αηδία την αίολη επιχειρηματολογία όλων όσων υποστηρίζουν ότι πρέπει να συμβιβαστούμε με τα Σκόπια και να υποχωρήσουμε στις ανιστόρητες απαιτήσεις τους:
Μας Λένε
«Μα, εκατόν πενήντα χώρες τους έχουν αναγνωρίσει!»
«Μα, όλος ο κόσμος τους αποκαλεί Μακεδονία!»
«Μα μια μικρή χώρα είναι !»
«Μα δεν κινδυνεύουμε !»
Στη συντριπτική τους πλειοψηφία όλοι αυτοί που προβάλλουν τα φτηνά αυτά επιχειρήματα είναι  κάποιοι πολιτικοί, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, διανοούμενοι, ακαδημαϊκοί και πραγματικά δεν ξέρω τι άλλο.Όλοι αυτοί για πάνω από 25 χρόνια όπου συζητούσαν, σε εφημερίδες, σε πανεπιστήμια, σε εκπομπές στην τηλεόραση, στη Βουλή, διατηρούσαν τον όρο Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας
Βέβαια όλοι αυτοί ηθελημένα ξεχνούν ότι ο απλός κόσμος  στην Ελλάδα και ειδικά εδώ στην Μακεδονία ( που τόσα χρόνια ντρέπεστε να πείτε Μακεδονία αλλά λέτε Βόρεια Ελλάδα),ΟΥΔΕΠΟΤΕ χρησιμοποιούσε αυτό τον όρο,αλλά απλά έλεγε την γείτονα Χώρα Σκόπια.
Και η αλήθεια, όσο και αν πονάει όλους τους Πολιτικούς, που πέρασαν,είναι,και θα έρθουν σε τούτη την Χώρα,ο κόσμος Ποτέ δεν θα τους πει  Μακεδόνες τους Σκοπιανούς.
Αν εσείς οι πολιτικοί που ορίζετε το παρόν,το μέλλον,της Χώρας αν μιλούσατε με τον κόσμο θα καταλαβαίνατε  εύκολα ότι κάτι ραγίζει μέσα του κάθε φορά που ακούει να το χρησιμοποιούν το Μακεδονία οι  πλαστογράφοι Σλάβοι των Σκοπίων.
Την ίδια στιγμή δεν υπήρχε ούτε ένας Σκοπιανός επώνυμος και ανώνυμος που να την αποκαλεί με το προσωρινό της όνομα ΠΓΔΜ όπως είχαν συμφωνήσει.
Τους ανεχόμαστε όταν μας προκαλούν σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς, τους ανεχόμαστε ακόμα και όταν έρχονται στην Ελλάδα και μιλούν για «Δημοκρατία της Μακεδονίας».
Είχαν το απροσμέτρητο θράσος να προσπαθούν να μας το επιβάλλουν ακόμα και στις μεταξύ μας αθλητικές συναντήσεις.
Ευτυχώς που βρισκόταν εκεί κάποιος παλαιστής μας με καρδιά, κάποιος άλτης με σθένος, κάποια κολυμβήτρια, κάποιος ακοντιστής, να ξυπνήσει τους αρμόδιους της αποστολής ώστε να αντισταθούν,φεύγοντας υπερήφανα με ψηλά το κεφάλι από την διοργάνωση.
Υπάρχει όμως μια σοφή ρήση:
«Ο άλλος γίνεται λύκος στο βαθμό που εσύ γίνεσαι αρνί».
Έτσι εγώ δεν μέμφομαι τους Σκοπιανούς.
Αυτοί κάνουν τη δουλειά τους μεθοδικά,υπομονετικά και προπάντων σωστά για την Χώρα τους.
Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στο δικό μας πολιτικό σύστημα, στην ανεύθυνη διανόηση, στον ακαδημαϊκό μας χώρο.
Αυτοί είναι που δεν καθοδηγούν, δεν εμπνέουν, δεν αναλαμβάνουν ευθύνες, παραπλανούν. Τελευταία παρακολουθώ αποσβολωμένος και ένα μέρος της ιεραρχίας που απλά νίπτει τας χείρας του.
 Όλοι αυτοί προσπαθούν να μας πείσουν με ανεδαφικά επιχειρήματα, να υποχωρήσουμε σε ένα θέμα που οι ίδιοι για δεκαετίες το υπονόμευαν και σήμερα είναι έτοιμοι να το ξεπουλήσουν. Υπήρξε κάποιος πολιτικός μάλιστα που έφτασε στο έσχατο σημείο της κατάπτωσης και του εκφυλισμού να ισχυρίζεται ότι δεν είναι εθνικό θέμα.
Όπως ίσως ελπίζω να καταλάβατε όλοι σας ότι το θέμα δεν είναι μόνο το Όνομα.
Αν η Ελληνική Κυβέρνηση,με τον κ.Τσίπρα και τον κ.Κοτζιά δεχθούν ένα  Όνομα που θα περιέχει την Ιερή Λέξη Μακεδονία η παράγωγο  της λέξεως αυτής,
Ξαφνικά εν μία νυκτί ΕΣΕΙΣ οι Έλληνες Πολιτικοί θα έχετε διαγράψει μια ολόκληρη ΙΣΤΟΡΙΑ,την Αρχαία Ελληνική Ιστορία,και λέω ΕΣΕΙΣ,διότι ΕΜΕΙΣ οι πολίτες δεν δεχόμεθα στο όνομα της γείτονος  Χώρας να εμπεριέχεται η λέξη ,η όρος,η παράγωγο του Μακεδονία.
Άρα ΕΣΕΙΣ θα αποφασίσετε το παρόν και το μέλλον της Χώρας αλλά με ένα Τεράστιο Ατόπημα διότι αν δεχθείτε τον όρο Μακεδονία,τότε αυτόματα διαγράφετε το Ένδοξο Παρελθόν της Ελλάδας εδώ και Χιλιάδες Χρόνια θυσιών.
Προσφέροντας το όνομα Μακεδονία ξαφνικά προσφέρουμε,εμείς οι Έλληνες:
Μακεδονική Εθνότητα,Μακεδονική Γλώσσα,Μακεδονική Εθνικότητα,Μακεδονικό Έθνος,Μακεδονική Ιστορία
Και κατασκευάζουμε με την θέληση μας ένα Μακεδονικό Κράτος.
Η Μακεδονία ξεκινούσε από εδώ και έφτανε μέχρι την Ινδία……δεν είναι όμως όλοι Μακεδόνες,και ειδικά οι Σλάβοι που εμφανίστηκαν εκατοντάδες χρόνια μετά τον θάνατο του Μεγ.Αλεξάνδρου,δεν μπορεί να είναι και να λέγονται απόγονοι του Μεγάλου Στρατηλάτη.
Δεν έχουν Μακεδονική Εθνότητα,δηλαδή Ελληνική αλλά Σλαβική
Δεν έχουν Μακεδονική Γλώσσα δηλαδή Ελληνική αλλά ένα ιδίωμα Σλαβικών.
Δεν έχουν Μακεδονική Εθνικότητα δηλαδή Ελληνική αλλά Σλαβική
Δεν υπάρχει Μακεδονικό Έθνος αλλά Σλαβικό.
Μπορεί να ζούν στην ευρύτερη Μακεδονική επικράτεια όπως και άλλοι λαοί αλλά Μακεδόνες δηλαδή Έλληνες δεν είναι αλλά Σλάβοι.
Γιατί ώς γνωστόν Ιστορικά οι Μακεδόνες ήταν Έλληνες,μιλούσαν Ελληνικά,έγραφαν Ελληνικά και προφανώς δεν ήταν Σλάβοι που τότε απλά δεν υπήρχαν.
Έχουν γνώση οι φύλακες για το ποιοι φταίνε για την προσωρινή ονομασία των Σκοπίων σε ΠΓΔΜ,αλλά εκεί χάθηκε  μια μάχη,αλλά το τέλος του πολέμου είναι σήμερα.
Αυτή η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει την ιστορική ευκαιρία να διορθώσει το λάθος της τότε Κυβέρνησης, έχει την ευκαιρία να γλυτώσει σήμερα την Ελλάδα από μελλοντικά μεγάλα προβλήματα που σαφώς και θα υπάρξουν αν αυτή η συγκυβέρνηση δεχθεί τον όρο Μακεδονία στην ονομασία του Κράτους των Σκοπίων.
Έχει λοιπόν την Ιστορική Ευκαιρία να είναι η Συγκυβέρνηση των Ελλήνων και όχι των ολίγων και Ανθελλήνων.
Όσοι Ζωντανοί
Η Μακεδονία είναι Ελλάδα και η Ελλάδα είναι Μακεδονία.
Ανδρέας Καρασαββίδης

Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Κατερίνης