Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Έκθεση φωτογραφίας στο Καλοχώρι για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Με την έκθεση φωτογραφίας «ΚΑΛΟΧΩΡΙ in focus» θα γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2
Φεβρουαρίου. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν φωτογραφίες της φωτογραφικής λέσχης “Out Of Focus”. Οι φωτογράφοι της ομάδας πραγματοποίησαν πολλαπλές εξορμήσεις στον υγρότοπο του Καλοχωρίου, την ομώνυμη λιμνοθάλασσα και το παράκτιο τμήμα, για να αποτυπώσουν θέματα από την άγρια ζωή αλλά και –αναπόφευκτα- από την δραστηριότητα των ανθρώπων στην περιοχή του Καλοχωρίου, αλλά και του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.
«Στόχος της έκθεσης είναι να σταθούν οι κάτοικοι της περιοχής σε ό,τι ενδεχομένως προσπερνούν στην καθημερινότητά τους, ως συνηθισμένες εικόνες, καθώς αυτές, περνώντας μέσα από το φακό των φωτογράφων, αποκτούν μια διαφορετική διάσταση και μοιάζουν διαφορετικές, χωρίς να είναι», εξηγούν οι φωτογράφοι της Out of Focus.
Στην έκθεση συμμετέχουν οι φωτογράφοι Γιώτα Βαρσάμη, Δήμος Βουδουραγκάκης, Δημήτρης Δεσποινούδης, Πάρης Καμπάκης, Φώτης Καρακάσης, Θάνος Κοκκίνης, Αργυρώ Κούκου, Κατερίνα Λεβενιώτη, Δημήτρης Παγιάντζας, Καίτη Παπαναούμε, Τάσος Παπάς, Χρύσα Προύσαλη, Ελένη Σουλτανίδου, Σοφία Σταύρου, Γιώργος Στοΐδης και Τάσος Τριανταφύλλου.
Η Λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου με φόντο την πόλη της Θεσσαλονίκης  Δήμος Βουδουραγκάκης

Η έκθεση πραγματοποιείται με τη συνδιοργάνωση της φωτογραφικής λέσχης Out of Focus, του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Δέλτα και του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα. Τα εγκαίνια της έκθεσης -στο Πολιτιστικό Κέντρο Καλοχωρίου- θα γίνουν την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου, στις 7 το απόγευμα, ενώ η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό έως και τις 12 Φεβρουαρίου, με ώρες λειτουργίας 9:00-16:00 και 18:00-20:00 τις καθημερινές και 11:00-14:00 το Σαββατοκύριακο.
Ηλιοβασίλεμα στις εκβολές του Γαλλικού  Δημήτρης Δεσποινούδης