Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΤΕΛΕΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΚΑΤΟΧΗΣ

Την Κυριακή 25  Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 12:00 μ. στον Σιδ. Σταθμό θα πραγματοποιηθεί από το Δήμο Κατερίνης η τελετή μνήμης και τιμής
των Θυμάτων Κατοχής.
Ώρα 12:00 μ.: Θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων.
Την ομιλία – αναφορά στο ιστορικό της ημέρας, θα εκφωνήσει η κα Δήμητρα Τζημαγιώργη, Διευθύντρια του 8ου  Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης.
Στεφάνια θα καταθέσουν ο Δήμαρχος Κατερίνης, ο Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο Εκπρόσωπος της Βουλής, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, ο Δήμαρχος Ελασσόνας, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Λιβαδίου, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Δημητρίου, ο Διοικητής της 24ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πιερίας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης, ο Λιμενάρχης Σκάλας Κατερίνης, Πολιτιστικοί Σύλλογοι του Δήμου Κατερίνης και οι συγγενείς και φίλοι των θυμάτων.
Στην συνέχεια, θα εκφωνηθούν τα ονόματα των εκτελεσθέντων, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και θα ανακρουσθεί ο Εθνικός μας Ύμνος.
Σε ό,τι αφορά την τέλεση της δοξολογίας παρακαλείται να επιληφθεί η Ιερά Μητρόπολη. Τα θέματα που αφορούν την παράταξη, απονομή τιμών, την τάξη και την κίνηση των οχημάτων παρακαλούνται να τα ρυθμίσουν οι αρμόδιες Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές.

Ο Δήμος Κατερίνης θα μεριμνήσει για τη διάθεση της φιλαρμονικής του Δημ. Ωδείου, προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας και τον καλλωπισμό του χώρου, στον οποίο θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις.

Τελετάρχης από το Δήμο Κατερίνης ορίζεται ο Γεώργιος Μίχος.                                      
                                                     

                                                         Παρθένα Μακρίδου
                                                        
                                                           Αντιδήμαρχος Κατερίνης