Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

ΟΙ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΜΝΗΣΙΚΑΚΙΑΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΙΑΣ…

 Τις  πολιτικές  φτωχοποίησης  και εξαθλίωσης   του λαού για να ανακάμψουν τα κέρδη του κεφαλαίου ονομάζουν << ανάπτυξη >>.
<< Ανάπτυξη>>   μονομερής, ταξική που θα γίνει πάνω στα αποκαΐδια των εργατικών - λαϊκών  - κοινωνικών δικαιωμάτων.
Αυτή την στρατηγική υπηρετούν όλα τα << μνημόνια >> και αποτελούν πολιτικές διεξόδου από την κρίση προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, των μονοπωλίων.
Στην παραπάνω στρατηγική πρέπει  να συγκαλυφθεί ο χαρακτήρας της οικονομικής κρίσης, σαν κρίση του συστήματος, του καπιταλισμού και να αναχαιτιστεί κάθε τάση ριζοσπαστικοποίησης λαϊκών δυνάμεων που θα χουν χειραφετηθεί από την αστική πολιτική, αστική ιδεολογία, που κρατάνε  ακόμα εγκλωβισμένες κοινωνικές δυνάμεις και  ψάχνουν   στα όρια του συστήματος, τον  νέο <<σωτήρα>>  που θα του αναθέσουν της τύχες τους.
Το σύστημα έχει παρατάξει όλες της εφεδρείες του για τον αποπροσανατολισμό και την παραπλάνηση του λαού, με στόχο την εκτόνωση του, με όρους θυμικού, χωρίς την εξαγωγή κανενός ουσιαστικού πολιτικού συμπεράσματος και κυρίως χωρίς να γίνει ο ίδιος ο λαός πρωταγωνιστής των πολιτικοκοινωνικών εξελίξεων.
Τσαρλατάνοι τύπου << ΣΩΡΡΑ>>, ναζιστικές ομάδες όπως η << χρυσή αυγή >>, δήθεν μαχητές κατά της παγκοσμιοποίησης, συνομοσιολόγοι των εβραιομασωνικών σχεδιασμών και της δήθεν ισλαμοποίησης της Δυτικής Ευρώπης και κοσμοπολίτες, έχουν κατακλύσει την πολιτική, κοινωνική ζωή στα χρόνια της κρίσης.
Με περιρρέουσα θέση ακόμα και μέσα από  την αρνητική διαφήμιση, από τους μηχανισμούς αναπαραγωγής της κυρίαρχης ιδεολογίας, π.χ. ΜΜΕ των αστών, βρίσκονται  σε διατεταγμένη υπηρεσία για την στρεβλή ανάγνωση των πολιτικοκοινωνικών γεγονότων, για τον μαζικό  αποπροσανατολισμό του λαού, μέσα από την εύκολη θυματοποίηση άλλων κοινωνικών υποκειμένων εξαιτίας του άλλου  χρώματος, της διαφορετικής   φυλής, της  άλλης  εθνότητας από εμάς ,  της άλλης θρησκείας,  με την παράλληλη    αθώωση του καπιταλιστικού συστήματος, των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων, που γεννούν της λαϊκές δυστυχίες, την προσφυγιά, την μετανάστευση, αναπαράγουν την φτώχεια και την εξαθλίωση των λαών.
Κακοποιούν το αυτονόητο και την αντικειμενικότητα, στόχος να εγείρουν  τα πιο αποκρουστικά και αντιδραστικά αντανακλαστικά του λαού, ανάγοντας σε μεταφυσικές προσεγγίσεις πολλά από τα σαθρά επιχειρήματα, για να διαρρήξουν μέσα από το ρατσιστικό  τους δηλητήριο την λαϊκή ενότητα με αντικαπιταλιστικό, αντιμονοπωλιακό  περιεχόμενο.
Οι έωλοι συμψηφισμοί που γίνονται αποτελούν τακτική εκείνων των δυνάμεων που αξιοποιούνται από το σύστημα και το αξιοποιούν, από την μια να μείνει ανέγγιχτο αυτό  και από την άλλη να << μολύνουν >> λαϊκές συνειδήσεις με την αντιδραστική τους επιχειρηματολογία που έχει ρατσιστικό υπόβαθρο.
Για αυτούς το κοινό ποινικό έγκλημα δεν έχει κοινωνικά αίτια, τα αίτια βρίσκονται στην εθνότητα, στην φυλή, στην θρησκεία που είναι άλλη από εμάς. Για αυτό το σάιτ της << χρυσής αυγής >> μας ενημερώνει καθημερινά για  εγκλήματα αλλοδαπών που γίνονται στην χώρα μας, ταυτίζοντας το έγκλημα   με την καταγωγή και την εθνική προέλευση, για να ρίξουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο, να εγείρουν το μίσος μεταξύ των λαών, την ίδια ώρα που καθημερινά γινόμαστε  μάρτυρες πολλών και σκληρών εγκλημάτων που γίνονται και από γηγενείς  Έλληνες και αποδεικνύει το αντίθετο από αυτό που λένε οι φασίστες, οι ναζιστές. Ότι τα αίτια των εγκλημάτων έχουν κοινωνικό υπόβαθρο  και δεν βρίσκονται στο DNA φυλών, εθνοτήτων.
Η ταύτιση της ωμής και ασύδοτης  βίας με την δράση του λαϊκού κινήματος, του ριζοσπαστικού κινήματος, του εργατικού – κομμουνιστικού κινήματος, αποτελεί άλλη μια απάτη, ψευτιά και έωλος συμψηφισμός  που επιδίδονται χρυσαυγίτες, άλλες φασιστικές ομάδες, αλλά και  αστικά κόμματα,  για να προβοκάρουν το οργανωμένο, αγωνιστικό, λαϊκό κίνημα, να μειώσουν την διεύρυνση των  δεσμών του μέσα στο λαό, δίνοντας  χρήσιμες υπηρεσίες στο σύστημα, που θέλει έναν λαό συμβιβασμένο, υποταγμένο, να μην αγωνίζεται, να μην  ξεσηκώνεται, να φοβάται, να μην αμφισβητεί, να ζει μοιρολατρικά και παθητικά.
Αυτοί όλοι οι πατριδοκάπηλοι, που κάνουν και << μαθήματα >> ποιος θα κρατάει την σημαία,  θυμήθηκαν  τώρα τον δυστυχισμένο Ελληνικό λαό, όταν σε προ κρίσης εποχή με το δικομματικό σύστημα της κυβερνητικής εναλλαγής να κρατά ακόμα, με περίπου το 92% του λαού εγκλωβισμένοι σε αυτά.  Αρκετοί από αυτούς << πάλευαν >> και << αγωνιζόταν >> στα κόμματα αυτά   για την προσωπική τους βόλεψη, με όρους ρουσφετιού,  αγνοώντας αξίες όπως της αλληλεγγύης που πολλές φορές την χλεύαζαν κιόλας.
Σήμερα που τα προσωπικά τους οφίτσια δεν ικανοποιήθηκαν και  με κριτήριο ένα στείρο θυμικό, κάποιοι εύκολα απορροφήθηκαν σε φασιστικές ομάδες όπως την << χρυσή αυγή >> και έγιναν φορείς των επικίνδυνων ρατσιστικών της απόψεων, με στόχο να υπονομεύσουν  την λαϊκή  αλληλεγγύη, κάνοντας  λόγο ότι αυτή πρέπει να δίνεται μόνο σε Έλληνες, κάνοντας διάκριση μεταξύ  φτωχών προσφύγων – μεταναστών, μεταξύ ξένων που ζουν στην χώρα μας και πλήττονται το ίδιο από την οικονομική κρίση.
Αυτοί οι συμψηφισμοί που υποβόσκουν ρατσισμό, μνησικακία, μικροπρέπεια, στήνουν ένα ντεκόρ παραπέρα κοινωνικής διαίρεσης και επικίνδυνου  αυτοματισμού,  για να χειραγωγείται ο λαός πιο εύκολα, να αθωώνεται η πολιτική του κεφαλαίου, η τάξη των καπιταλιστών, που είναι έτοιμη να ρουφήξει νέα υπεραξία από της σάρκες των εργαζομένων , αφού τα κόμματα που τους υπηρετούν, τα αστικά κόμματα,  έχουν φτιάξει το ανάλογο νομοθετικό πλαίσιο για αυτό. 
Στην ταξική ενότητα των εργαζομένων και την κοινωνική συμμαχία βρίσκεται η προοπτική του λαού, στην καθημερινή πάλη και τον αγώνα, για την ανατροπή του βάρβαρου αυτού συστήματος, για να γίνει ο λαός κυρίαρχος του πλούτου που παράγει, για την κοινωνική ευημερία και κοινωνική πρόοδο.

Σαββίδης Παναγιώτης