ευωδιαστής καραμέλας (caramelization).
Επικοινωνήστε μαζί μας στο kolidrinamaslatia@gmail.com και τηλεφωνικά στο 0000000000 H ιστορία γράφεται καθημερινά στη πατρίδα του Αλέξη Ζορμπά ΟΠΟΙΟΣ ΠΟΛΕΜΑΕΙ ΤΑ ΚΟΛΙΝΔΡΙΝΑ ΜΑΣΛΑΤΙΑ, ΠΟΛΕΜΑΕΙ ΤΟΝ ΚΟΛΙΝΔΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ
Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018
Μια καραμελένια δράση στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαρίας
Η χημικός Σβετλάνα Συνοδινού με τους εκπαιδευόμενους και τις
εκπαιδευόμενες του σχολείου προέβησαν (14/02) στην παρασκευή
ευωδιαστής καραμέλας (caramelization).
Όταν
η ζάχαρη λειώνει στους 160ο C, ακολουθεί μια αλυσίδα από αντιδράσεις που οδηγούν στην αλλαγή
του χρώματος, την απελευθέρωση αρώματος στην βελτίωση που επέρχεται με την
καραμελοποίηση της ζάχαρης καθώς και τις εναλλακτικές χρήσεις που μπορεί να
έχει π.χ. την παρασκευή αντιβηχικού σιροπιού, τη χρήση της ως γλυκαντικού στον
καφέ, το γάλα, τη ζαχαροπλαστική, τη μαγειρική κ.ά.
ευωδιαστής καραμέλας (caramelization).