Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Περισσότερα από 70 είδη πουλιών θα «φτερουγίσουν» σε έκθεση φωτογραφίας

Αρπακτικά, μικρά και παρυδάτια πουλιά, θα «φτερουγίσουν» σε έκθεση
φωτογραφίας που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη και περιλαμβάνει περισσότερα από 70 είδη πουλιών.
Πρόκειται για φωτογραφίες που τράβηξε ο Πάρης Καμπάκης, μέλος της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας και της φωτογραφικής λέσχης «Out of Focus», στον χώρο της οποίας, Μητροπολίτου Γενναδίου και Φιλίππου, διοργανώνεται η έκθεση με τίτλο «Φτερουγίσματα».
«Είναι η τέταρτη έκθεσή μου, από το 2015, με θέμα τα πουλιά και αποτελείται από εικόνες που τράβηξα σε υγροβιότοπους της βόρειας Ελλάδας αλλά και σε γειτονιές της Θεσσαλονίκης» αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Καμπάκης, ο οποίος τα τελευταία πέντε χρόνια φωτογραφίζει συστηματικά πουλιά.
Όπως παραδέχεται, η παρατήρηση των πουλιών αποτελεί απαιτητική ασχολία, που χρειάζεται γνώση και εξειδικευμένο εξοπλισμό. «Κυρίως χρειάζεται υπομονή και επιμονή, γιατί η φωτογράφιση των πουλιών έχει δυσκολίες αλλά και γοητεία» προσθέτει.
Η έκθεση ξεκινάει από 24 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα και θα είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά έως και τις 14 Μαρτίου (Δευτέρα-Σάββατο 18:00-19:00 και Κυριακή 11:00-14:00), με διαθέσιμο ενημερωτικό υλικό και οδηγούς αναγνώρισης πουλιών.
Νατάσα Καραθάνου | ΑΠΕ-ΜΠΕ


https://dasarxeio.com/