Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Πέρασε από το Αιγίνιο ο Άρης με 4-1/ Ανέλαβε την ευθύνη για την ήττα ο τεχνικός του Αιγινιακού, Κώστας Νικολαΐδης

Χάρη στο εκρηκτικό του ξεκίνημα ο Άρης πέρασε άνετα από το Αιγίνιο (4-1 τον Αιγινιακό) και διατήρησε την απόσταση ασφαλείας από τους
διώκτες του. 
Ούτε από δύσκολες έδρες, ούτε από κακές καιρικές συνθήκες... καταλαβαίνει ο Άρης, με τους «κιτρινόμαυρους» να επικρατούν 4-1 εκτός έδρας του Αιγινιακού. Μια αναμέτρηση που έγινε υπό έντονη χιονόπτωση σχεδόν καθ’ όλη την διάρκεια του 90λεπτου, αλλά όπως προείπαμε η ομάδα του Δημήτρη Σπανού είναι… παντός καιρού. Έτσι διατήρησε τη διαφορά ασφαλείας από τους διώκτες της και συνεχίζει την πορεία της προς την Super League. 
Από την πλευρά του ο Αιγινιακός μετά τη νίκη σε βάρος της Παναχαϊκής στην Πάτρα, δεν μπόρεσε να παρουσιαστεί ανταγωνιστικός κόντρα στον πρωτοπόρο της Football League.
Ο Άρης φάνηκε από το ξεκίνημα πως ήθελε να «τελειώσει» γρήγορα το παιχνίδι και επί της ουσίας το κατάφερε. Η ομάδα του Δημήτρη Σπανού δεν φάνηκε να πτοείται, ούτε από τις καιρικές συνθήκες, ούτε από τον αγωνιστικό χώρο και έπιασε από τον… λαιμό τον αντίπαλό του. Μόλις στο 4’ ο Παυλίδης ανατράπηκε από τον Πετρούση μέσα στην περιοχή, ο Μπαλατσούκας έδειξε την παράβαση και ο Διαμαντόπουλος από το σημείο του πέναλτι έβαλε σε θέση οδηγού τους φιλοξενούμενους. Παρά το γκολ οι «κιτρινόμαυροι» δεν έκοψαν ρυθμό και έφτασαν σε ένα δεύτερο με τον Πλατέλλα στο 13’.
Με την ασφάλεια του 0-2 ο Άρης έκανε διαχείριση του υπέρ του αποτελέσματος, και μάλιστα, με την αμυντική του τετράδα σε πολύ καλή μέρα το έκανε σχετικά εύκολα μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, ο Αιγινιακός προσπάθησε να πιέσει τον αντίπαλό του με στόχο να πετύχει κάποιο τέρμα και να μπει εκ νέου στην αναμέτρηση.
Ωστόσο ένα λάθος στην άμυνας των γηπεδούχων, έδωσε την δυνατότητα στον Παυλίδη στο 64’ να κάνει το 0-3. Στο 70’ ακολούθησε ένα ακόμα τέρμα από τον Διαμαντόπουλο, για να διαμορφώσει το αποτέλεσμα (1-4) στο 84’ ο Ζούρκος.
ΣΚΟΡΕΡ: 84’ Ζούρκος- 5’ (πέν.), 70’ Διαμαντόπουλος, 13’ Πλατέλλας, 64’ Παυλίδης
ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Κώστας Νικολαΐδης): Τόλιος, Τοπαλίδης (68’ Ζούρκος), Γιαζιτζόγλου, Λιόλιος, Πετρούσης (57’ Χότζιτς), Πολύζος (46’ Ανδρικόπουλος), Αντωνιάδης, Γκατσολάρι, Σοφιάνης, Πέριτς, Παπαδόπουλος.
ΑΡΗΣ (Δημήτρης Σπανός): Αναγνωστόπουλος, Τζανακάκης, Βαλεριάνος, Δεληζήσης, Σόουζα, Μουμίν, Ιντζόγλου, Πλατέλλας (65’ Μιλούνοβιτς), Πασάς (37’ Ντούνης), Διαμαντόπουλος, Παυλίδης (77’ Νίκιτς).
Διαιτητής: Μπαλατσούκας (Θεσπρωτίας)
Βοηθοί: Τζιαμπάσης, Τζιουβάρας (Κοζάνης)

Ο τεχνικός του Αιγινιακού, Κώστας Νικολαΐδης, ανέλαβε την ευθύνη για το 1-4 από τον Άρη.
Μετά την εντός έδρας ήττα (1-4) από τον Άρη, ο τεχνικός του Αιγινιακού Κώστας Νικολαΐδης ανέφερε ότι η ευθύνη για το σκορ ανήκει στον ίδιο. Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Είχαμε διαφορετική εικόνα στα δύο ημίχρονα.
Στο πρώτο ήμασταν αρκετοί καλοί, δεχθήκαμε μεν δύο κρύα γκολ, αλλά στη συνέχεια τα παιδιά έβγαλαν εγωισμό και με ορθολογισμό προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε. Σε κάποιες περιπτώσεις ρισκάραμε, δίνοντας την ευκαιρία στον Άρη να βγει μπροστά με αξιώσεις. Θεωρώ όμως ότι η εικόνα μας ήταν πολύ καλή στο πρώτο ημίχρονο.
Έτσι, θεώρησα στο ημίχρονο ότι θα μπορούσα να ρισκάρω παραπάνω, αυτό έκανα και η ευθύνη για το τελικό σκορ ανήκει σε εμένα. Δεν μας βγήκε αυτό που κάναμε κι όταν δίνεις τόσους χώρους σε μια ομάδα όπως ο Άρης είναι δίκοπο μαχαίρι. Δεχθήκαμε το 0-3 κι εκεί τελείωσαν όλα. Εύχομαι καλή συνέχεια στον κόουτς κι εύχομαι στον Άρη να είναι του χρόνου στη Super League γιατί τον χρειάζεται».

 https://www.footballleaguenews.gr