Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Δημοτική βιβλιοθήκη Κορινού - Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου: Βιωματικές δράσεις παρασκευής οικολογικών καλλυντικών

 Στο πρόγραμμα δράσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορινού, για την
περίοδο Ιανουαρίου – Απριλίου 2018 εντάσσεται η Ημερίδα - Εργαστήριο με θέμα: "οικολογικά καλλυντικά", η οποία με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου, στη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας.


Ειδικότερα, μέλη του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου μίλησαν για τα αιθέρια έλαια και τις ιδιότητές τους, ενώ στην συνέχεια οργάνωσαν βιωματικές δράσεις παρασκευής κεραλοιφής για κρυολόγημα, αποσμητικού σώματος, αλάτων μπάνιου κ.α. για όλες τις συμμετέχουσες στην ημερίδα.


Αμέσως μετά, η κα Ελένη Καϊμακάμη παρασκεύασε κρέμα και σαπούνι με φυσικά υλικά, τα οποία διανεμήθηκαν στα μέλη της βιβλιοθήκης που συμμετείχαν. Όπως τονίζει η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κορινού Φωτεινή Καρασερίδου: «Ευχαριστούμε από καρδιάς τα μέλη του ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου και την κα Ελένη, για τη διάθεση και τη θέληση να μοιραστούν τις γνώσεις και την εμπειρία τους. Η βιβλιοθήκη μας συνεχίζει δυναμικά με τις υπόλοιπες δράσεις φθινόπωρο - χειμώνας 2017/2018 σύμφωνα με το πρόγραμμα, καθώς και με ορισμένες πρωτοβουλίες έκπληξη».


Αναλυτικά, το πρόγραμμα δράσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορινού, για την περίοδο έως και τον Απρίλιο διαμορφώνεται ως εξής:
Για τα παιδιά:
* Προβολή παιδικής ταινίας κάθε Παρασκευή στις 6:00 μ.μ.
* Όλος ο κόσμος ένα πείραμα: εργαστήριο πειραμάτων σε συνεργασία με ΑΠΘ τμήμα χημικών

*Εργαστήριο πασχαλιάτικων κατασκευών
*Αναγνώσεις και παρουσιάσεις παιδικών βιβλίων

Για τους ενήλικες:
* Ημερίδα για τη διατροφή

* Σεμινάριο Φωτογραφίας
                                              
Για όλους:
*Επίσκεψη στους Μακεδονικούς τάφους Κορινού: Ενημέρωση από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων τα 25 άτομα.


Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, στο τηλέφωνο 2351350919,  κατά τις ώρες λειτουργίας της βιβλιοθήκης.