Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Δήμος Κατερίνης: Σύσκεψη του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) και των πολιτιστικών συλλόγων

 Προτεραιότητα ο συντονισμός των εκδηλώσεων & η αξιοποίηση του πολιτιστικού πλούτου


Η καταγραφή της ατζέντας των εκδηλώσεων, που πρόκειται να πραγματοποιήσουν κατά τη διάρκεια του 2018 οι πολιτιστικοί σύλλογοι, οι ημερομηνίες και η υλικοτεχνική υποδομή που απαιτείται βρέθηκαν στο επίκεντρο της καθιερωμένης ετήσιας συνάντησης των εκπροσώπων των πολιτιστικών φορέων και συλλόγων του Δήμου Κατερίνης, με το Δ.Σ. του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ).


Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου, παρουσία του προέδρου του ΟΠΠΑΠ Θεόδωρου Παυλίδη, του Αντιπροέδρου Αναστάσιου Παπαζήση, καθώς και των μελών του Δ.Σ. του Οργανισμού, (αντιδημάρχου) Ροδής Μελετλίδου – Ελευθεριάδου, Αλέξανδρου Καλτσίδη, Γνωσούλας Χαϊλατζίδου, Αντώνη Παπαγιαννούλη, Παύλου Μαλεζά, Μαρίας Σωτηριάδου, Πολυξένης Μελετλίδου, Χάιδως Παπαχατζή.


Παρέστησαν επίσης, η αντιδήμαρχος Παρθένα Μακρίδου – Παρτσαλίδου, ο εκπρόσωπος τύπου και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης Χρυσόστομος Κυραϊλίδης,  υπηρεσιακοί παράγοντες του Οργανισμού κ.α.


Τις ευχαριστίες του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, για την εποικοδομητική συνεργασία των πολιτιστικών συλλόγων με τον Δήμο Κατερίνης, με πρόσφατα παραδείγματα «τα ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ & το Πάρκο των Χρωμάτων» μετέφερε ο πρόεδρος του Οργανισμού Θεόδωρος Παυλίδης τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Συνεχίζουμε μέσα σε κλίμα συνεργασίας και διαλόγου τον καλύτερο δυνατό συντονισμό -  υποστήριξη της πολιτιστικής δράσης των συλλόγων του Δήμου, γεγονός, που, αφενός διευκολύνει τον προγραμματισμό του Οργανισμού Πολιτισμού και αφετέρου συμβάλλει στην αξιοποίηση του πολιτιστικού πλούτου, τον οποίο διαθέτει το πολύχρωμο αυτό μωσαϊκό της Κατερίνης».


Στη διάρκεια της σύσκεψης έγιναν αναφορές – προτάσεις από μέλη του ΟΠΠΑΠ και εκπροσώπους συλλόγων για τη διερεύνηση τρόπων, που θα προωθήσουν ακόμα περισσότερο τη γόνιμη συνεργασία και επικοινωνία μεταξύ των  πολιτιστικών συλλόγων και του Οργανισμού, ενώ τονίστηκε, ότι, έχει συγκεντρωθεί υλικό από όλους τους συλλόγους, προκειμένου, να εκδοθεί από τον Οργανισμό Πολιτισμού, το λεύκωμα των συλλόγων.


Στον επίλογο της σύσκεψης, έγινε η κοπή της πίτας για το 2017. Στον τυχερό, πρόεδρο του συλλόγου «ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ» (αντιδήμαρχο Κατερίνης Δημήτρη Ντούρο), που βρήκε το φλουρί απονεμήθηκε συμβολικό - αναμνηστικό  δώρο με το έμβλημα του ΟΠΠΑΠ. Συμβολικό αναμνηστικό δόθηκε και στην αντιδήμαρχο - υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ροδή Ελευθεριάδου, η οποία ήταν η τυχερή της κοπής της πίτας του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης.