Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Συνεδρίαση ΔΣ ΣΕΒΕ με τη συμμετοχή της Αντιπεριφερειάρχη ΜΕ Θεσσαλονίκης κας. Βούλας Πατουλίδου

Πραγματοποιήθηκε στις 16.01.18 η πρώτη για το νέο έτος συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒΕ με κοπή της
πίτας με προσκεκλημένη την Αντιπεριφερειάρχη ΜΕ Θεσσαλονίκης κα. Βούλα Πατουλίδου.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ κ. Κυριάκος Λουφάκης παρουσίασε στην κα. Πατουλίδου το έργο του ΣΕΒΕ που αποτελεί το μεγαλύτερο και δυναμικότερο συλλογικό εξαγωγικό φορέα της χώρας καθώς και την θετική πορεία των εξαγωγών της χώρας με έμφαση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η κα. Πατουλίδου εξήρε την προσφορά του ΣΕΒΕ στην υποστήριξη των επιχειρήσεων, προϊόντων και υπηρεσιών, για να αποκτήσουν ή να αυξήσουν την εξωστρέφειά τους και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη δυναμική τόσο ανάπτυξης των εξαγωγών όσο και μείωσης των εισαγωγών με υποκατάστασή τους από ελληνικά προϊόντα, καθώς η ελληνική παραγωγή/μεταποίηση διαθέτει πολλές αναξιοποίητες δυνατότητες. Αναγνώρισε τον αγώνα των επιχειρήσεων να διατηρήσουν και να αυξήσουν το μερίδιό τους στις ξένες αγορές, παρά τα αντικίνητρα που αντιμετωπίζουν όπως το κλείσιμο των χερσαίων οδών και οι καθυστερήσεις στο λιμάνι Θεσσαλονίκης. Δήλωσε την πρόθεσή της για κάθε υποστήριξη από τη ΜΕ Θεσσαλονίκης πρωτοβουλιών και δράσεων του ΣΕΒΕ προς όφελος των επιχειρήσεων και της εξωστρέφειας της ευρύτερης περιοχής.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον ΣΕΒΕ στην ανάγκη ενίσχυσης των υπηρεσιών της Περιφέρειας σε ευαίσθητους τομείς όπως ο έλεγχος και η εποπτεία της αγοράς, καθώς η εισαγωγή και διακίνηση στην εγχώρια αγορά προϊόντων μη ασφαλών και μη πιστοποιημένων δημιουργούν κινδύνους για τον καταναλωτή και αθέμιτο ανταγωνισμό στις αξιόπιστες ελληνικές παραγωγικές/μεταποιητικές επιχειρήσεις.

Τέλος, με δεδομένη και την ιδιότητα της κας. Πατουλίδου ως Προέδρου του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ Νομού Θεσσαλονίκης, συζητήθηκαν οι συνέργειες που θα πρέπει να αναπτυχθούν μεταξύ εξαγωγών και τουρισμού αλλά και η ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης, εκτός από hub διακίνησης εμπορευμάτων με αξιοποίηση του λιμανιού της, ως τουριστικού προορισμού με έμφαση και στον συνεδριακό τουρισμό.