Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

Εορταστικές εκδηλώσεις για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους στη Βόρεια και Νότια Πιερία

 Πραγματοποιήθηκε, όπως είθισται στην αρχή του νέου έτους, η κοπή της βασιλόπιτας του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος
για τα παιδιά των Κατηχητικών Συνάξεων της Βόρειας και της Νότιας Πιερίας.


          Πιο συγκεκριμένα την Τρίτη 2 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε  εορταστική εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στο Λιτόχωρο, για τα παιδιά των Κατηχητικών Συνάξεων της Νότιας Πιερίας, ενώ το απόγευμα της Τετάρτης3 Ιανουαρίου έλαβε χώρα αντίστοιχη εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Αιγίνιο για τις Ενορίες της Βόρειας Πιερίας.

          Σε κάθε μια από τις δύο εκδηλώσεις παρουσιάστηκαν κάλαντα της Πρωτοχρονιάς, εορταστικά τραγούδια, διηγήματα, ποιήματα αλλά και αποσπάσματα θεατρικών έργων από παιδιά των κατηχητικών συνάξεων των αντίστοιχων Ενοριών κάθε Αρχιερατικής Περιφέρειας.


          Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος ευλόγησε τη κοπή της βασιλόπιτας και αφού εξέφρασε τις ευχές του στους παρευρισκόμενους για ψυχική και σωματική υγεία, χαρά και κατά Θεόν προκοπή, απηύθηνε πατρικές πνευματικές συμβουλές στο νεανικό ακροατήριο. 


          Στο λόγο του τόνισε την αξία της σχέσης των παιδιών με την εκκλησία και κυρίως με την κεφαλή της Εκκλησίας που είναι ο ίδιος ο Χριστός και προέτρεψε τα παιδιά να συνεχίσουν και τη νέα χρονιά με τον ίδιο ζήλο τη συμμετοχή τους στις κατηχητικές συνάξεις.